Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Πρέβεζα: “Διασύρθηκε ένας αθώος για τον θάνατο της 16χρονης” – Η αντίδραση Κούγια μετά την αθώωση του ταξιτζή!

Πρέβεζα: “Διασύρθηκε ένας αθώος για τον θάνατο της 16χρονης” – Η αντίδραση Κούγια μετά την αθώωση του ταξιτζή!

Το κορίτσι τον Νοέμβριο του 2014 είχε πάει από τα Γιάννενα όπου έμενε με την μητέρα της, στους Αγίους Σαράντα για να επισκεφθεί οδοντίατρο. Κατά την επιστροφή της όμως από την Αλβανία αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και λιποθύμησε μέσα στο ταξί του κατηγορουμένου. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό της…

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε χθες ο οδηγός του ταξί που είχε μεταφέρει τη 16χρονη στη γειτονική χώρα, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο δια παραλείψεως. Κατά την πολύωρη ακροαματική διαδικασία κατέθεσε ο τελευταίος μάρτυρας και απολογήθηκε ο κατηγορούμενος, με τον Εισαγγελέα της Έδρας να σημειώνει πως δεν προκύπτει από τα στοιχεία ότι η κοπέλα μεταφέρθηκε στην Αλβανία προκειμένου να υποβληθεί σε έκτρωση, προτείνοντας την αθώωση του κατηγορουμένου.

Στις 5 το απόγευμα η διαδικασία διεκόπη και λίγο πριν τις 7 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πρέβεζας ανακοίνωσε την απόφασή του, σύμφωνα με την οποία το κορίτσι είτε υποβλήθηκε σε γυναικολογική επέμβαση είτε όχι, ο κατηγορούμενος δεν φέρει καμία ευθύνη και κρίθηκε ομόφωνα από την Έδρα αθώος.

Η δήλωση του Αλέξη Κούγια

“Το δικηγορικό μας γραφείο ανακοινώνει ότι μετά από διαδικασία περίπου δύο μηνών και αρκετές συνεδριάσεις, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πρεβέζης αποφάσισε την αθώωση του εντολέως μας Σ. Π., ενός βιοπαλαιστού οδηγού ταξί, ο οποίος κατηγορήθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ως ο δολοφόνος της 16χρονης (Κ. Α.) στους Αγίους Σαράντα Αλβανίας.

Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πρεβέζης ήταν ομόφωνη και εκτός του επικεφαλής του γραφείου μας κου Αλεξίου Κούγια συνήγορος του κατηγορουμένου υπήρξε και επιφανής δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, ο κ. Δημήτρης Μπούκας.

Ο κατηγορούμενος ήταν προσωρινά κρατούμενος για περίπου 12 μήνες με σύμφωνη γνώμη ανακριτού και εισαγγελέως του Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων και διασύρθηκε ακραία από σειρά τηλεοπτικών εκπομπών με παρουσία και δικηγόρων πολιτικής αγωγής, όπου καταρρακώθηκε το τεκμήριο αθωότητός του.”

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις