Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Πρέβεζα: SOS εκπέμπει ο Μύτικας – Πλημμύρες και καθίζηση εξαφάνισαν το δρόμο! (ΦΩΤΟ και VIDEO)

Πρέβεζα: SOS εκπέμπει ο Μύτικας – Πλημμύρες και καθίζηση εξαφάνισαν το δρόμο! (ΦΩΤΟ  και VIDEO)

“Βυθίζεται” ο Μύτικας στην Πρέβεζα με τους κατοίκους να εκπέμπουν SOS αφού μέσα σε μια εβδομάδα έχει φύγει σχεδόν ο μισός δρόμος! Και όλα αυτά σε ένα σημείο όπου λίγα μέτρα πιο πάνω υπάρχουν σπίτια και καταστήματα…

Τραγική έφτασε να είναι σήμερα η κατάσταση στον Μύτικα της Πρέβεζας. Οι συνεχιζόμενες καθιζήσεις του εδάφους στον δρόμο που οδηγεί στην ακτή του Μονολιθίου αλλά και στο λιμανάκι του χωριού τον καθιστούν πλέον επικίνδυνο ακόμα και για τους πεζούς.

 Όπως γράφει το pamepreveza το πρόβλημα υπάρχει τα τελευταία χρόνια και κανείς δεν φρόντισε να λυθεί αδιαφορώντας για το τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον.

Η φύση είχε στείλει πριν 5 χρόνια περίπου τα μηνύματά της αλλά κανείς δεν τα άκουσε και τα πρώτα προβλήματα “μπαλώθηκαν” όπως όπως τότε.

Για να έρθουμε στο σήμερα. Μετά τις νεροποντές των τελευταίων ημερών χτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου την προηγούμενη εβδομάδα με την καθίζηση ενός μέρους του δρόμου και την αποκοπή ενός τοιχίου που υπάρχει.

το τοιχίο ετοιμόρροπο πριν λίγες ημέρες (φωτό από pamepreveza)

Πριν δυο μέρες το τοιχίο έλαβε μεγάλη κλίση για να πέσει τελικά χθές το απόγευμα…

Δεν άντεξε και κατέρρευσε (φωτό από pamepreveza)

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα είπαν κάτοικοι στο pamepreveza.gr, χθές λίγο πριν το τοιχίο καταρρεύσει μια γυναίκα πέρασε από κάτω και ενώ απομακρυνόταν άκουσε πίσω της τον θόρυβο της πτώσης…

Το απίστευτο της υπόθεσης του τοιχίου είναι, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, η απουσία ισχυρού οπλισμού τουλάχιστον στα σημεία αποκοπής.

Λίγο πιο κάτω δέντρα έχουν μετακινηθεί κατά μερικά μέτρα ενώ αρκετά είναι εκείνα που έχουν πάρει κλίση και είναι έτοιμα να πέσουν.

Η άσφαλτος από την κάτω πλευρά του δρόμου που οδηγεί στο λιμανάκι έχει σηκωθεί στην κυριολεξία στον αέρα…

Μέσα στην εβδομάδα το σημείο επισκέφθηκαν κλιμάκια της περιφέρειας, μηχανικοί, αλλά και από το ΙΓΜΕ προκειμένου να γνωματεύσουν και να αξιολογήσουν την κατάσταση.

Ιδιαίτερα ανήσυχοι πάντως εμφανίζονται οι κάτοικοι του χωριού και κυρίως όσοι μένουν κοντά στο σημείο αφού, όπως είπαν οι ίδιοι φοβούνται μήπως υπάρξει και άλλη καθίζηση και το τοιχίο που κρατάει τον κεντρικό δρόμο δεν αντέξει ούτε αυτό.

Πάντως το έδαφος πάνω στο οποίο βρίσκεται ένα ημιτελές σπίτι, προκάτ, έχει υποχωρήσει με ένας μέρος του σπιτιού να βρίσκεται στην κυριολεξία στον αέρα.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Ντίτσος Νίκος, τόνισε στο pamepreveza.gr, ότι όλες οι ελπίδες του χωριού στρέφονται προς την περιφέρεια η οποία θα πρέπει να εγκρίνει οικονομικά κονδύλια για την αποκατάσταση και την μόνιμη λύση του προβλήματος ενόψει μάλιστα και της τουριστικής περιόδου σε λίγους μήνες μιας και το χωριό παρουσιάζει αυξημένη κίνηση το καλοκαίρι.

Καταστροφές και καταλισθήσεις στην Πρέβεζα (φωτό και video)

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε