Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Πρόεδρος Φροντιστών Ιωαννίνων: Λειτουργούσε χωρίς άδεια ο “συνάδελφος” που παραβίασε τα μέτρα κατά του κορονοϊού

Πρόεδρος Φροντιστών Ιωαννίνων: Λειτουργούσε χωρίς άδεια ο “συνάδελφος” που παραβίασε τα μέτρα κατά του κορονοϊού
ΑΠΕ - ΜΠΕ (αρχείο)

Σάλος στους κύκλους των φροντιστών όλης της χώρας έχει ξεσπάσει μετά την σύλληψη του ιδιοκτήτη φροντιστηρίου στην πόλη των Ιωαννίνων, από τους αστυνομικούς εν ώρα εργασίας, παρά την πανελλαδική απαγόρευση ενάντια στον κορονοϊό.

Το φροντιστήριο βρίσκεται μέσα στο κέντρο της πόλης με αποτέλεσμα συνάδελφοί του στα Ιωάννινα να απορούν με το περίσσιο θράσος του, ενώ τον κατηγορούν για αντιεπαγγελματισμό και απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι στην πανδημία θέτοντας τους μαθητές σε κίνδυνο.

Click4more: Κορονοϊός – Ιδιοκτήτης φροντιστηρίου “έσπασε” την αναστολή λειτουργίας και συνελήφθη

Όπως ξεκαθαρίζει στο newsit.gr ο πρόεδρος του συλλόγου φροντιστών Ιωαννίνων Στέφανος Γκόρλας, ο συγκεκριμένος όχι μόνο δεν ήταν μέλος του συλλόγου τους, αλλά και παλαιότερα είχε απασχολήσει την φροντιστηριακή κοινότητα, καθώς πριν από περίπου πέντε χρόνια υπήρξαν καταγγελίες εναντίον του, πως λειτουργούσε χωρίς άδεια.

“Κάποιος “συνάδελφος” φροντιστής λειτουργούσε παρά την απαγόρευση το φροντιστήριό του κανονικά, με την προσέλευση των μαθητών να γίνεται όπως και πριν.

Ένας γονέας ή άλλος που είχε έννομο συμφέρον κατήγγειλε την ενέργεια αυτή, με αποτέλεσμα η αστυνομία να προχωρήσει στη σύλληψη του” αναφέρει ο πρόεδρος των φροντιστών Ιωαννίνων και προσθέτει:

“Το φροντιστήριο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, ενώ παλαιότερα υπήρξαν καταγγελίες που τον ήθελαν να λειτουργεί χωρίς άδεια. Εμείς πριν λίγες ημέρες λάβαμε την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας και της Ομοσπονδίας μας και ενημερώσαμε τα μέλη μας για το πως πρέπει να πράξουμε όλοι από την Τετάρτη (σ.σ. 11.03.2020) και μετά που ήταν κλειστά τα σχολεία με την απαγόρευση.

Όλοι ήταν ενημερωμένοι, εκείνος βέβαια δεν είναι μέλος του συλλόγου μας, λειτουργεί από μόνος του. Είναι μια δική του απόφαση”.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις