Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ρόδος: Στη φυλακή για διακίνηση ναρκωτικών! Δεν έπεισαν οι εξηγήσεις του

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε χθες (22-05-2020) μετά την απολογία του ο 44χρονος που κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς συνελήφθη με 14 «φιξάκια» κοκαΐνης, πέντε ζυγαριές ακριβείς και το χρηματικό ποσό των 19.500 ευρώ στην κατοχή του!

Όπως είναι γνωστό, σε βάρος του κατηγορουμένου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών υπό τη μορφή της κατοχής και χθες το μεσημέρι, συνοδευόμενος από το συνήγορό του, προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου απολογήθηκε αρνούμενος τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 44χρονος ισχυρίστηκε πως είναι εξαρτημένος χρήστης ναρκωτικών ουσιών από το 2018 για αυτό και οι ποσότητες που εντοπίστηκαν στην κατοχή του, τις είχε προμηθευτεί αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση. Ο κατηγορούμενος ο οποίος είναι συνταξιούχος λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει και διαθέτει ποσοστό αναπηρίας, λαμβάνει, όπως είπε, μηνιαίως το ποσό των 1.500 ευρώ μαζί με τα επιδόματα, ενώ τόσο τα δύο του παιδιά όσο και η σύζυγός του και που επίσης εργάζονται καταφέρνουν να εισφέρουν στον οικογενειακό προϋπολογισμό σημαντικά ποσά. Από αυτά τα χρήματα είναι και το ποσό των 19.500 ευρώ που βρέθηκε στο σπίτι του, όπου διαμένει μαζί με την οικογένειά του.

Ο 44χρονος είπε πως η ασθένεια του ήταν αυτή που τον έκανε να ξεκινήσει και μάλιστα στην ηλικία των 42 του χρόνων τα ναρκωτικά και πλέον κάνει χρήση κυρίως κοκαΐνης αλλά και μερικές φορές ηρωίνης, κάνναβης ή και χαπιών. Την κοκαΐνη που βρήκαν οι αστυνομικοί, είπε ότι την προμηθεύτηκε δύο ημέρες πριν συλληφθεί από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, από άγνωστο αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής ο οποίος επειδή θα έφευγε από το νησί, του έδωσε τα ναρκωτικά έναντι 50 ευρώ το γραμμάριο.

Όπως είπε στην ανακρίτρια Ρόδου, το θεώρησα καλή ευκαιρία, καθώς η τιμή ήταν καλή και οι συγκεκριμένες ποσότητες θα κάλυπταν τις ανάγκες του για ένα περίπου μήνα και έτσι δε θα αντιμετώπιζε το άγχος και τη δυσκολία να εξασφαλίσει την καθημερινή του δόση που τόσο είχε ανάγκη ως ουσιοεξαρτώμενος. Ο ίδιος επανέλαβε πως τη συγκεκριμένη ποσότητα την προμηθεύτηκε για αποκλειστικά δική του χρήση και ουδέποτε έχει διακινήσει ναρκωτικά, ούτε υπάρχει κάποιο έστω και αμυδρό στοιχείο που να κατατείνει στο αντίθετο συμπέρασμα.

Ο 44χρονος ζήτησε από την ανακρίτρια Ρόδου να του γίνει πραγματογνομωσύνη προκειμένου να επιβεβαιωθεί για ακόμα μία φορά η εξάρτησή του από τα ναρκωτικά. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, ο 44χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές.

Πηγή: rodiaki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις