Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Σεισμός στο Γαλαξίδι, αισθητός σε Αθήνα και Πάτρα

Σεισμός στο Γαλαξίδι, αισθητός σε Αθήνα και Πάτρα

Σεισμός το μεσημέρι του Σαββάτου κοντά στο Γαλαξίδι.
Ταρακουνήθηκε η Στερεά από τη σεισμική δόνηση.
Αισθητός σε Μαγνησία, Λακωνία, Κορινθία, Βοιωτία και αλλού.
Ανάστατοι οι κάτοικοι, βγήκαν από τα σπίτια τους.
Λέκκας: Ευαίσθητη περιοχή, θέλει προσοχή.

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στις 12.46 το μεσημέρι του Σάββατου (30.3.2019). Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο είναι 8 χιλιόμετρα από το Γαλαξίδι και 131 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Αθήνας.Ο σεισμός ήταν μεγέθους 5.3 Ρίχτερ, και είχε εστιακό βάθος 15,6 χιλιόμετρα.

Η αυτόματη λύση προσδιόριζε τον σεισμό στα 5.2 Ρίχτερ. Στην δεύτερη αναθεώρηση το Γεωδυναμικό είχε κάνει λόγο για μέγεθος σεισμού 5,3R. Στην συνέχεια “κατέβασε” την εκτίμηση στα 5,2 Ρίχτερ για να την… ανεβάσει ξανά στα 5,3 λίγη ώρα αργότερα.

Αρχικά η αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου είχε προσδιορίσει το μέγεθος στα 5.2 Ρίχτερ.

Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο υπολογίζει τον σεισμό στα 5,2 Ρίχτερ δίνει επίκεντρο στα 16 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ιτέας και εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους που βγήκαν από τα σπίτια τους καθώς ήταν έντονος και είχε διάρκεια.

Η σεισμική δόνηση εκτός από τη Φωκίδα έγινε αισθητή τόσο στην Αττική και τη Βοιωτία, αλλά και στις Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία, Λάρισα,  Αργολίδα, Κορινθία, Αχαΐα, Μαγνησία, Λακωνία.

Γαλαξίδι:Δεν έχουν καταγραφεί ζημιές

Στο Γαλαξίδι αλλά και την ευρύτερη περιοχή μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ως αποτέλεσμα της ισχυρής σεισμικής δόνησης

Ο έλεγχος από την πλευρά της Πυροσβεστικής συνεχίζεται στην ευρύτερη περιοχή χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν καταγραφεί ζημιές.

«Δεν ξέρουμε αν είναι ο κύριος σεισμός»

«Δεν έχουμε επαρκή στοιχεία ώστε να εκτιμήσουμε εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό ή όχι» ανέφερε καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας το γεγονός ότι πρόκειται για μία «ευαίσθητη περιοχή που θέλει ιδιαίτερη προσοχή».

Στείλτε μας στο info@newsit.gr σε ποιο μέρος είστε και αν καταλάβατε τον σεισμό.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις