Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Σκιάθος: Ετοιμάζονται και περιμένουν πάνω από 1.500.000 τουρίστες – Πόλος έλξης οι εκπληκτικές παραλίες [pics]

Σκιάθος: Ετοιμάζονται και περιμένουν πάνω από 1.500.000 τουρίστες – Πόλος έλξης οι εκπληκτικές παραλίες [pics]

Έτοιμη για τη νέα τουριστική σεζόν είναι η Σκιάθος και κάθε εμπλεκόμενος φορέας και επαγγελματίας που δραστηριοποιείται στο υπέροχο νησί των Σποράδων, βάζει τις τελευταίες πινελιές…

ώστε όλα να είναι έτοιμα εν όψει της έναρξης του καλοκαιριού, αφού πολλά ξενοδοχεία ανοίγουν πριν το Πάσχα και τα πρώτα τσάρτερ προσγειώνονται στον διεθνή αερολιμένα «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» στις 2 Μαΐου.

Κυρίαρχο στοιχείο στην τουριστική Σκιάθο, είναι οι 72 μεγάλες υπέροχες παραλίες της, που φημίζονται για τις μοναδικές χρυσαφένιες αμμουδιές της με κορωνίδα τις φημισμένες Κουκουναριές που αποτελούν και σημείο αναφοράς για το νησί.

Το νησί, αν και είναι το μικρότερο των Σποράδων σε έκταση, δέχεται περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο τουρίστες ετησίως και στόχος είναι οι αριθμοί να διατηρηθούν και την τρέχουσα τουριστική περίοδο.

Πριν από λίγες ημέρες οργανώθηκε ακόμη ένα πρόγραμμα εθελοντισμού για το περιβάλλον, ώστε να καθαριστούν στο σύνολό τους οι παραλίες, όπου συμμετείχαν πάνω από 550 μαθητές και 75 εθελοντές-πολίτες με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος».

Επί 14 συνεχή χρόνια οι παραλίες καθαρίζονται συστηματικά από τους φορείς και η προσπάθεια στηρίζεται στον εθελοντισμό, αλλά και με τη στήριξη του δήμου Σκιάθου και της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού.

Ήδη ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός στις παραλίες Λεχούνι, Κάστρο, Άγιος Παντελεήμονας, Λυγαριές, Άγκιστρος, Ελίας, Μαντράκι, Κρυφή Άμμος, Σίφερι, Ταρσανάς, καθώς και περιμετρικά στη λίμνη του Αγίου Γεωργίου, Πλάκες και μέχρι την Πούντα, ενώ πραγματοποιήθηκε και υποβρύχιος καθαρισμός στο λιμάνι της Σκιάθου. Αίσθηση προκάλεσε η μεγάλη ποσότητα βαρελιών, τα οποία προέρχονται από μυδοκαλλιέργειες. και με πρωτοβουλία του πολιτιστικού συλλόγου «Η Σκιάθος», τα τελευταία επτά χρόνια, συλλέγονται και τοποθετούνται στη δασική περιοχή Μαντράκι, ως αποθήκη νερού για την περίπτωση πυρκαγιάς.

Παραμένουν σε εκκρεμότητα πέντε περιοχές, των οποίων ο καθαρισμός, λόγω των καιρικών συνθηκών, αναβλήθηκε για το προσεχές Σαββατοκύριακο. Πρόκειται για τις παραλίες Ασέληνος, Μέγας Γιαλός, Αγία Ελένη και των νησίδων Άρκος και Τσουγκριάς.

Τον καθαρισμό στις πλέον απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες παραλίες έχει αναλάβει η Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου, όπου η πρόσβαση είναι εφικτή μόνο από θαλάσσης με σκάφη και γι’ αυτό τον λόγο απαιτείται η δραστηριοποίηση επαγγελματιών καθαριστών.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις