Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Σκιάθος: Παρέσυρε και εγκατέλειψε ζευγάρι – “Φοβήθηκα και δεν σταμάτησα” – Η απόφαση για τον οδηγό!

Σκιάθος: Παρέσυρε και εγκατέλειψε ζευγάρι – “Φοβήθηκα και δεν σταμάτησα” – Η απόφαση για τον οδηγό!

Ένα ζευγάρι παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, με τον οδηγό του να πατάει γκάζι και να εξαφανίζεται. Τι είπε στους δικαστές…

20 Αυγούστου 2012: Οι καλοκαιρινές διακοπές στη Σκιάθο για ζευγάρι Δανών, ενός άντρα 52 και μιας γυναίκας 61 ετών, λίγο έλειψε να καταλήξουν σε τραγωδία, όταν παρασύρθηκαν στον δρόμο Κουκουναριών – Σκιάθου από διερχόμενο ΙΧΕ αυτοκίνητο, που τους χτύπησε και τους εγκατέλειψε στον τόπο του ατυχήματος.

Τότε ο άνδρας είχε συρθεί στο οδόστρωμα από τη δύναμη με την οποία έπεσε πάνω το ΙΧΕ αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να υποστεί εγκαύματα, ενώ η 61χρονη γυναίκα είχε χτυπήσει στο κεφάλι και στον ώμο και νοσηλεύτηκε για λίγες ημέρες στο Νοσοκομείο Βόλου όπου διακομίστηκε.

Η υπόθεση εξετάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε κατ’ έφεση ο 30χρονος οδηγός, στον οποίο πρωτόδικα το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου είχε επιβάλει ποινή φυλάκισης 30 μηνών για πρόκληση σωματικής βλάβης, οδήγηση υπό την επήρεια μέθης και εγκατάλειψη θυμάτων τροχαίου.

“Φοβήθηκα και δεν σταμάτησα”

Το τροχαίο είχε γίνει στις 21.00 το βράδυ. Ο 30χρονος παραδέχθηκε ότι έφταιγε, υποστήριξε όμως στο δικαστήριο ότι δεν τους είδε.

«Το κατάλαβα αργά, αλλά φοβήθηκα και δεν σταμάτησα», είπε στο δικαστήριο τονίζοντας ότι από μόνος του πήγε στη συνέχεια στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού για να παραδοθεί.

Το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και διατήρησε την πρωτόδικη ποινή του.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις