Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Σκιάθος: Βουλιάζει στα λασπόνερα το νησί του Παπαδιαμάντη – Η προσφορά γνωστού επιχειρηματία – video

Σκιάθος: Βουλιάζει στα λασπόνερα το νησί του Παπαδιαμάντη – Η προσφορά γνωστού επιχειρηματία – video

Η Σκιάθος πνίγεται στα λασπόνερα και μετρά τις πληγές της από το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα. Οι αποφάσεις του δημάρχου για την αντιμετώπιση της κατάστασης…

Ο μεσογειακός κυκλώνας συνεχίζει την πορεία του και η Σκιάθος από το πρωί βουλιάζει στα λασπόνερα. Τα πλοία στα νησιά των Σποράδων παραμένουν δεμένα στα λιμάνια λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, με τα περισσότερα προβλήματα να εντοπίζονται στο νησί του Παπαδιαμάντη.

Οι περιοχές του νησιού που επλήγησαν περισσότερο από την έντονη βροχόπτωση και τους ισχυρούς ανέμους είναι αυτές του Τρούλου, της Αγίας Παρασκευής και των Κουκουναριών, με τον δήμαρχο να συγκαλεί το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα μάλιστα με την σχετική ανακοίνωση το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, συνεδρίασε στο γραφείο του Δημάρχου Σκιάθου κ. Δημήτρη Πρεβεζάνου, με όλες τις υπηρεσίες (Πυροσβεστικό κλιμάκιο, Αστυνομικό τμήμα, Λιμεναρχείο) να δίνουν το παρών, για τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης κινδύνων λόγω ισχυρής κακοκαιρίας που επικρατεί στο νησί της Σκιάθου. Ο κ. Πρεβεζάνος κάλεσε όλες τις υπηρεσίες να βρίσκονται σε ετοιμότητα και επισήμανε ότι ο Δήμος Σκιάθου θα βρίσκεται πάντα δίπλα στο έργο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, προσφέροντας προσωπικό αλλά και οχήματα.

Η Σκιάθος βουλιάζει στις λάσπες

Τουρίστες βρήκαν καταφύγιο σε ξενοδοχείο

250 τουρίστες, κυρίως προερχόμενοι από σκανδιναβικές χώρες (Νορβηγία – Σουηδία) και οι οποίοι βρίσκονταν σε ξενοδοχεία και καταλύματα στις πληγείσες περιοχές, μεταφέρθηκαν για λόγους ασφαλείας στο ξενοδοχείο Skiathos Palace, της οικογένειας Δερβένη, η οποία ανέλαβε τη διαμονή και την σίτισή τους.

Κλειστά αύριο τα σχολεία

Τέλος, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί της Σκιάθου και κυρίως της έντονης βροχόπτωσης, ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Δημήτριος Πρεβεζάνος με απόφασή του αναστέλλει τη λειτουργία των σχολείων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία & Δημοτικά) για τη Δευτέρα.

Σκόπελος: Το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα

Πηγή: e-volos.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις