Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Σπάρτη: Αυτό είναι το έργο τέχνης για τη μάχη των Θερμοπυλών που θέτει υποψηφιότητα για ρεκόρ Γκίνες [video]

Σπάρτη: Αυτό είναι το έργο τέχνης για τη μάχη των Θερμοπυλών που θέτει υποψηφιότητα για ρεκόρ Γκίνες [video]

Αφιέρωσε χρόνο και κόπο, αλλά το τελικό αποτέλεσμα τον δικαίωσε. Φέτος συμπληρώνονται 2.500 χρόνια από την μάχη των Θερμοπυλών…

Ο Alex Dzaghigian για τρεις ημέρες στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου γυμνασίου Σπάρτης, κατασκεύασε με φυσικά υλικά του καφέ, το μεγαλύτερο έργο τέχνης στον κόσμο, εμβαδού περίπου 150 τ.μ.

Αυτό απεικονίζει τον βασιλιά Λεωνίδα με τους 300 πολεμιστές του και είναι αφιερωμένο στην επέτειο των 2.500 χρόνων από την μάχη των Θερμοπυλών, με στόχο να γραφτεί στο βιβλίο Guinness.

Μάχη των Θερμοπυλών διεξήχθη το 480 π.Χ. (παράλληλα με τη ναυμαχία του Αρτεμισίου) μεταξύ των Ελλήνων και των Περσών, κατά την δεύτερη περσική εισβολή στην Ελλάδα. Η μάχη των Θερμοπυλών αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές μάχες στην ελληνική και στην παγκόσμια ιστορία.

Κυρίως όμως από ηθική άποψη είναι λαμπρό παράδειγμα αυταπάρνησης, αυτοθυσίας και υπακοής στην πατρίδα. Η μάχη έδειξε τα πλεονεκτήματα της στρατιωτικής εκπαίδευσης των Σπαρτιατών, του καλύτερου εξοπλισμού και της έξυπνης χρήσης της διαμόρφωσης του εδάφους.

Πηγή: flynews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις