Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Εικόνες από τη χασισοφυτεία – μαμούθ στην Αμφίκλεια! [pics]

Εικόνες από τη χασισοφυτεία – μαμούθ στην Αμφίκλεια! [pics]
ΦΩΤΟ από fonografos

Η φυτεία με τα 1.600 δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε στον Παρνασσό και συγκεκριμένα σε ορεινή και δύσβατη περιοχή του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας Φθιώτιδας.

Ο εντοπισμός της φυτείας, είναι αποτέλεσμα έρευνας και αξιοποίησης πληροφοριακών στοιχείων, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, η οποία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της 19ης Αυγούστου, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τι βρήκαν οι αστυνομικοί

Οι αστυνομικοί που προσέγγισαν τη φυτεία, διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για έναν ειδικά διαμορφωμένο – εκχερσωμένο χώρο με εμφυτευμένα δενδρύλλια κάνναβης, ο οποίος εκτεινόταν σε επτά επίπεδα, ενώ μέσα σε αυτόν, υπήρχαν δύο χώροι που λειτουργούσαν ως παρατηρητήρια.

 

 

 

Ο χώρος τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση και χθες, (20-08-2019), στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης τα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 2 έως και 3 μέτρα, ξεκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας εντοπίστηκαν δύο αυτοσχέδιες δεξαμενές νερού, μεγάλης χωρητικότητας, διάφορα σκαπτικά εργαλεία και λάστιχα για το πότισμα και την περιποίηση των δενδρυλλίων, καθώς και τρία  αυτοσχέδια καταλύματα για την ανάπαυση των καλλιεργητών.

Γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών της φυτείας, ενώ την προανάκριση κάνει το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.

Πηγή: fonografos.net

Στερεά Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις