Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Σύμη: Ο επίμονος πυρετός έκρυβε αυτό που δεν φανταζόταν κανείς – Ο Ορέστης Παπαγεωργίου και το αναπάντεχο τέλος του!

Σύμη: Ο επίμονος πυρετός έκρυβε αυτό που δεν φανταζόταν κανείς – Ο Ορέστης Παπαγεωργίου και το αναπάντεχο τέλος του!
ΦΩΤΟ από rodiaki.gr

Ο Ορέστης Παπαγεωργίου έφυγε από τη ζωή ενώ υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία στη Σύμη. Η ασύλληπτη τραγωδία αναβιώνει με νέες εξηγήσεις…

Συνεχίστηκε χθες (12-12-2018) η εκδίκαση από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου της υπόθεσης θανάτου του 21χρονου Ορέστη Παπαγεωργίου ο οποίος απεβίωσε ενώ υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία στο νησί της Σύμης. Στο εδώλιο του δικαστηρίου βρίσκονται δύο γιατροί οι οποίοι πρωτόδικα είχαν κριθεί ένοχοι και άσκησαν έφεση προκειμένου να μειώσουν ή και να «εξαφανίσουν» την ποινή που τους έχει επιβληθεί.

Η υπόθεση που ξεκίνησε να εκδικάζεται στις 9 Νοεμβρίου διεκόπη για χθες, οπότε και ολοκληρώθηκε η εξέταση των μαρτύρων κατηγορίας και ενός μάρτυρα υπεράσπισης. Αργά χθες το απόγευμα το δικαστήριο διέκοψε και      εντός της ημέρας αναμένεται να συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης.

Η πρωτόδικη απόφαση για τον θάνατο του στρατιώτη

Σημειώνεται πως σε πρώτο βαθμό, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου μετά από πολλές διακοπές, (η δίκη ξεκίνησε στις 30 Σεπτεμβρίου 2016 και ολοκληρώθηκε το Μάρτιο του 2017), αλλά και μια μεγάλη ακροαματική διαδικασία, έκρινε ενόχους μία νευροχειρουργό του Νοσοκομείου της Ρόδου που υπηρετούσε τότε και έναν ειδικευόμενο παθολόγο, ο οποίος επίσης υπηρετούσε στο Νοσοκομείο της Ρόδου την επίμαχη χρονική περίοδο.

Πιο συγκεκριμένα, η νευροχειρουργός καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή και ο ειδικευόμενος παθολόγος σε 18 μήνες φυλάκιση επίσης με τριετή αναστολή. Το δικαστήριο κατέληξε σε αυτή την απόφαση και για τους δύο, λαμβάνοντας υπόψη τη συνυπευθυνότητά τους στην υπόθεση, ενώ στο σκεπτικό περιλαμβάνεται επίσης και αναφορά στο ότι άλλα πρόσωπα που ενδεχομένως έφεραν αντίστοιχη ευθύνη δεν κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Ορέστης Παπαγεωργίου: Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται πως το νεαρό παιδί, που υπηρετούσε τη θητεία του σε μονάδα της Σύμης, είχε αρχίσει να παρουσιάζει συμπτώματα πυρετού στις 23 Μαρτίου 2011. Μάλιστα, ο πυρετός που παρουσίασε υποχρέωσε μετά από δύο μέρες τους αρμόδιους της μονάδας να τον μεταφέρουν στη Ρόδο για περαιτέρω νοσηλεία.

Στη Ρόδο, από τα όσα είχαν γίνει γνωστά, φαίνεται να επισκέφθηκε τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου, όπου αφού οι γιατροί τον εξέτασαν του έδωσαν ιατρικές συμβουλές και αφού δεν διέγνωσαν κάτι σοβαρό όπως τον διαβεβαίωσαν. Του συνέστησαν να επιστρέψει στο στρατιωτικό νοσοκομείο και να ξεκουραστεί για να συνέλθει.

Οι μέρες περνούσαν και ο πυρετός δεν υποχωρούσε με τίποτα. Έτσι, λίγες μέρες αργότερα ο νεαρός σε πολύ άσχημη κατάσταση μεταφέρθηκε και πάλι στο νοσοκομείο της Ρόδου, όπου αυτή τη φορά οι γιατροί διέγνωσαν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα: Μηνιγγίτιδα οξείας μορφής!

Στο νοσοκομείο αμέσως σήμανε συναγερμός και παρά τις προσπάθειες των γιατρών το παιδί έπεσε σε κώμα. Διακομίστηκε με ΕΚΑΒ στη συνέχεια εκτάκτως στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο των Αθηνών, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε να είναι κλινικά νεκρός, αφού ήταν πλέον πολύ αργά και η ασθένεια είχε προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στον εγκέφαλο του παιδιού.

Οργισμένοι οι συγγενείς του άτυχου στρατιώτη

Οι συγγενείς, μιλούν για λάθη και παραλείψεις, που τελικά κόστισαν τη ζωή στο νεαρό παιδί. Από τις πρώτες μέρες της δημοσιοποίησης της υπόθεσης ο τότε εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου Κωνσταντίνος Μπούτσικος είχε παραγγείλει την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί αν υπάρχουν ευθύνες και σε ποιους, για το θάνατο του 21χρονου στρατιώτη Ορέστη Παπαγεωργίου.

Πηγή: rodiaki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις