Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Σύρος: Με λαμπρότητα και περηφάνια η παρέλαση – Πλήθος κόσμου και επισήμων στην Ερμούπολη [pics, video ]

Σύρος: Με λαμπρότητα και περηφάνια η παρέλαση – Πλήθος κόσμου και επισήμων στην Ερμούπολη [pics, video ]

Με κάθε επισημότητα τελέστηκε η παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Σύρο, με το παρών να δίνει πλήθος κόσμου και επισήμων που γέμισαν κάθε γωνιά της Ερμούπολης.

Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Μιαούλη παρουσία πλήθους κόσμου που τίμησε και φέτος την επέτειο του “ΟΧΙ”.

Στην παρέλαση, επικεφαλής της οποίας ήταν η Φιλαρμονική του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, συμμετείχαν τα Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια της Σύρου, το Λύκειο των Ελληνίδων Σύρου, αντιπροσωπεία των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, του Συλλόγου Μικρασιατών Σύρου, του Συλλόγου Ποντίων και Βορειοελλαδιτών, του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρητών Σύρου, του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, του Αθλητικού Συλλόγου Tae Kwon Do Ερμούπολης,του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, των σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου και ένοπλου πεζοπόρου τμήματος του Τάγματος Εθνοφυλακής Ερμούπολης, το οποίο μάλιστα γνώρισε και την αποθέωση από τον κόσμο.

Νωρίτερα πρωί της Κυριακής τελέστηκαν δοξολογίες σε Ιερούς Ναούς της Σύρου και κατατέθηκαν στεφάνια σε μνημείων διάφορων περιοχών όπως Άνω Σύρο, στην Βάρη, στην Ποσειδωνία, στον Φοίνικα, στον Πάγο, στο Μάννα και στο Γαλησσά.

Αμέσως μετά τελέστηκε η επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, από τον Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέο Β’ και παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών.

Μετά το πέρας της δοξολογίας εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Περιφερειακό Έφορο Προσκόπων Κυκλάδων, Νεκτάριο Αλυφαντή και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Εθνικό Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφανιών.

Τις επετειακές εκδηλώσεις και την παρέλαση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπος της κυβέρνησης Αντώνης Συρίγος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός, εκπρόσωποι του Α’ και Β’ βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης, Συλλόγων, Φορέων και στρατιωτικών αρχών του τόπου.

Πηγή: cyclades24.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις