Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Τρεις ακόμα προσαγωγές για την επίθεση στον Μπουτάρη

Τρεις ακόμα προσαγωγές για την επίθεση στον Μπουτάρη

Συνολικά 8 άτομα έχει αναγνωρίσει η αστυνομία για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, και τα οποία φαίνεται από τις φωτογραφίες και τα βίντεο πως ανήκαν στον “σκληρό πυρήνα” όσων ξυλοκόπησαν τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης το απόγευμα του Σαββάτου (19.05.2018), προχορώντας σε τρεις ακόμα προσαγωγές

Οι προσαχθέντες μετήχθησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου εξετάζονται στο πλαίσιο της προανάκρισης για την υπόθεση, την οποία διενεργεί η Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας.

Η αστυνομία πάντως έχει ήδη προχωρήσει σε συλλήψεις δύο ατόμων, για τα οποία έχει εξακριβωθεί ότι συμμετείχαν στην άγρια επίθεση εναντίον του Δημάρχου.

Πρόκειται για έναν 20χρονο και έναν 36χρονο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 20χρονος είναι αυτός που φαίνεται να σπάει με γροθιά του πίσω τζάμι του αυτοκινήτου του κ. Μπουτάρη, και ταυτοποιήκε εύκολα μιας και έφερε τραυματισμό στο χέρι.

Από την άλλη ο 36χρονος φαίνεται πως ήταν… παλιός γνώριμος της αστυνομίας, καθώς στο παρελθόν την έχει απασχολήσει για υποθέσεις κλοπών.

Η άγρια επίθεση

Ο Δήμαρχος βρέθηκε στις εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων στην περιοχή του Λευκού Πύργου με την κατάσταση να ξεφεύγει, καθώς κάποια άτομα άρχισαν να βρίζουν τον δήμαρχο και στην συνέχεια δεν δίστασαν να του επιτεθούν με σπρωξίματα και χτυπήματα.

Αμέσως επιχείρησαν οι άνδρες της ασφάλειας του να τον απομακρύνουν. Ωστόσο, τα συγκεκριμένα άτομα δεν σταμάτησαν πουθενά μιας και πετάχτηκαν πολλά μπουκάλια και αντικείμενα… ενώ ο Γιάννης Μπουτάρης ήταν σε κατάσταση σοκ.

Λίγο μετά την επίθεση ο κ. Μπουτάρης μεταφέρθηκε στο γραφείο του στο δημαρχείο. Ωστόσο, λόγω της αδιαθεσίας που ένιωθε αποφασίστηκε να μεταβεί σε εφημερεύον νοσοκομείο της πόλης προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Οι γιατροί στο Ιπποκράτειο πρότειναν να νοσηλευτεί ο δήμαρχος για προληπτικούς λόγους και λίγες ώρες αργότερα πήρε εξιτήριο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις