Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ένοχος «εν βρασμώ ψυχικής ορμής» ο κτηνοτρόφος για το θάνατο του 23χρονου

Ένοχος «εν βρασμώ ψυχικής ορμής» ο κτηνοτρόφος για το θάνατο του 23χρονου
ΦΩΤΟ από το onlarissa

Ένοχος για τα αδικήματα της τετελεσμένης ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας «εν βρασμώ ψυχικής ορμής», καθώς και για οπλοφορία και οπλοχρησία, κρίθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λάρισας ο 55χρονος – σήμερα – δράστης του φονικού σε κτηνοτροφική μονάδα κοντά στους Αγίους Αναργύρους του δήμου Κιλελέρ.

Στον καταδικασθέντα επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 18 ετών κι 6 μηνών, ενώ του αναγνωρίστηκε κατόπιν εισαγγελικής πρότασης, το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Υπενθυμίζεται πως πρωτοδίκως το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου είχε επιβάλει στον κατηγορούμενο ποινή κάθειρξης 24 ετών και 8 μηνών.

Η απόφαση λήφθηκε με οριακή πλειοψηφία 4 έναντι 3 ψήφων (υπήρξε διαφωνία ενόρκων – τακτικών δικαστών), ικανοποιώντας ουσιαστικά το αίτημα της υπεράσπισης να αναγνωριστεί ότι η πράξη τελέστηκε εν βρασμώ ψυχής και όχι σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Από την πλευρά της η πολιτική αγωγή πάντως εκτιμά πως η υπόθεση θα οδηγηθεί στον Άρειο Πάγο, με τον γνωστό ποινικολόγο Αλέξη Κούγια, να σημειώνει σε δηλώσεις του στο onlarissa.gr πως «είμαστε ικανοποιημένοι από την απόφαση. Ο κατηγορούμενος δήλωσε αθώος και ότι εξ’ αμελείας έγινε ότι έγινε, όμως το δικαστήριο τον καταδίκασε για ανθρωποκτονία. Οι τακτικοί δικαστές, η πρόεδρος και οι δύο εφέτες, δέχτηκαν ότι η ανθρωποκτονία έγινε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οι δε ένορκοι διαφοροποιήθηκαν από το δικαστήριο ότι είναι σε βρασμό ψυχικής ορμής, με σκοπό βεβαίως να ελαφρύνουν την ποινική του μεταχείριση.

Όμως να ξέρετε ότι είμαι βέβαιος πως λόγω του ότι οι τακτικοί δικαστές έχουν διαφορετική άποψη, (η υπόθεση) θα έρθει σε τελική λύση μετά τον Άρειο Πάγο» εξήγησε μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση αφορά το περιστατικό που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της 4ης Δεκεμβρίου του 2015, όταν ο 23χρονος, μαζί με τον 49χρονο πατέρα του από το χωριό Αμπελάκια του δήμου Τεμπών, είχαν μεταβεί στο χωριό Άγιοι Ανάργυροι με σκοπό να πραγματοποιήσουν κλοπή από ποιμνιοστάσιο του 51χρονου. Τα πράγματα όμως πήραν δραματική τροπή, καθώς πατέρας και γιος έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του νεαρού.

Πηγή: onlarissa

Θεσσαλία Τελευταίες ειδήσεις