Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Καιρός: Σφοδρή χιονόπτωση στην Καρδίτσα – video

Καιρός: Σφοδρή χιονόπτωση στην Καρδίτσα – video

Περίπου τα 10 εκατοστά φρέσκο χιόνι, μέσα σε τρεις ώρες έφερε στην πόλη της Καρδίτσας η ισχυρή χιονόπτωση που ξεκίνησε με μεγάλη ένταση λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι.

Δρόμοι, πεζόδρομοι και πλατείες που είχαν καθαριστεί τις προηγούμενες ημέρες  ξαναβρέθηκαν με άσπρο κάλυμμα δυσκολεύοντας την κίνηση πεζών και οχημάτων, παρότι ήταν μια ώρα αιχμής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το χιόνι κάλυψε τους δρόμους με τα αυτοκίνητα να κυκλοφορούν σε αυτούς. Μάλιστα υπήρξαν και μποτιλιαρίσματα, αφού η κυκλοφορία γινόταν με δυσκολία.

Στο εύκολο στρώσιμο, συντέλεσε τόσο το παγωμένο έδαφος, όσο και το παγωμένο χιόνι αλλά και η πυκνότητα της πτώσης του τελευταίου.

Εν τω μεταξύ ξεκίνησε ήδη η νέα προσπάθεια αποχιονισμού, που γίνεται όμως σε ώρα κυκλοφοριακής αιχμής, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι χειριστές των μηχανημάτων.

Τέλος να πούμε ότι, όπως αναμενόταν, ούτε αύριο θα λειτουργήσουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σήμερα (Τετάρτη 9/1) δεν θα λειτουργήσουν επίσης τα Δημόσια ΙΕΚ και τα φροντιστήρια. Από πλευράς του Αστικού ΚΤΕΛ Καρδίτσας έγινε γνωστό ότι από 2μ.μ. δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια.

Ίδια εικόνα και χειρότερη στα ορεινά του νομού που χιονίζει από νωρίς το πρωί με την χιονόπτωση να είναι ιδιαίτερα έντονη όπως καταγράφεται στο ακόλουθο βίντεο από τη σταθερή web camera από το Πευκόφυτο Καρδίτσας (υψ 650μ.)

Πηγή: karditsalive.net

 

Θεσσαλία Τελευταίες ειδήσεις