Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Βόλος: Οι εντυπωσιακές τοιχογραφίες μεγάλης κλίμακας που μαγνητίζουν μικρούς και μεγάλους

Βόλος: Οι εντυπωσιακές τοιχογραφίες μεγάλης κλίμακας που μαγνητίζουν μικρούς και μεγάλους

Νέες τοιχογραφίες σε κτήρια στο Βόλο έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων. Με νέες τοιχογραφίες εμπλουτίζεται το φεστιβάλ δημόσιων τοιχογραφιών, «City Call».

Εμπλουτίζεται με νέες τοιχογραφίες το «City Call», το φεστιβάλ δημόσιων τοιχογραφιών του Βόλου, το οποίο υλοποιεί στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα η Urban Act με την συνδρομή τοπικών επιχειρήσεων. Το Φεστιβάλ δημόσιων τοιχογραφιών περιλαμβάνει μέχρι στιγμής περισσότερα από 45 έργα μεγάλων διαστάσεων τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα στην πόλη και προσελκύουν βλέμματα θαυμασμό.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Κυριάκος Ιωσηφίδης, υπεύθυνος της ομάδας, υπογράμμισε ότι είναι έντονο το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από κατοίκους του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής προκειμένου να δημιουργηθούν επιτοίχιες ζωγραφιές μεγάλων διαστάσεων στις εξωτερικές όψεις των σπιτιών τους, με δεκάδες οικήματα να βρίσκονται στην λίστα αναμονής. Οι δράσεις που είναι προγραμματισμένες, εξάλλου, φέτος περιλαμβάνουν πέντε νέες τοιχογραφίες σε τρία δημοτικά σχολεία και δύο ιδιωτικά κτίρια, και θα πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο και τον Σεπτέμβριο.

Όπως αναφέρεται στο taxydromos.gr, οι φετινές δράσεις θα πλαισιωθούν, σημειωτέον, από εκθέσεις έργων των καλλιτεχνών, που θα προσδώσουν διαφορετικό χρώμα στην προσπάθεια. Κλείνοντας, ο Κυριάκος Ιωσηφίδης ευχαριστεί εκ μέρους της ομάδας «όλους εσάς που συμμετέχετε και υποστηρίζετε τις ενέργειές μας με οποιονδήποτε τρόπο και προχωράμε με το κοινό όραμά μας: για όμορφες πόλεις με δημιουργικούς και συμμετοχικούς πολίτες». Παράλληλα υπενθυμίζει ότι «η φετινή τρίτη κατά σειρά «έκδοση» του CityCall μόλις ξεκίνησε. Αναμένουμε όποιον πολίτη επιθυμεί να «προσφέρει» στο φεστιβάλ τις επιφάνειές του και σας υποσχόμαστε πολλές εκπλήξεις».

Θεσσαλία Τελευταίες ειδήσεις