Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Απίθανο παρασκήνιο μετά τον ξυλοδαρμό του Μπουτάρη – Τι έκανε τη νύχτα ένας από τους δράστες [vids]

Θεσσαλονίκη: Απίθανο παρασκήνιο μετά τον ξυλοδαρμό του Μπουτάρη – Τι έκανε τη νύχτα ένας από τους δράστες [vids]

Η αστυνομία πιάστηκε στον ύπνο και ο 76χρονος Γιάννης Μπουτάρης άρχισε να δέχεται χτυπήματα. Τα παραλειπόμενα της επίθεσης έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον…

Ο Γιάννης Μπουτάρης επέστρεψε σπίτι του, μετά την άγρια επίθεση στη Θεσσαλονίκη και οι πληροφορίες για τα όσα έγιναν τη χθεσινή νύχτα προκαλούν πολλές συζητήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιατρικές εξετάσεις του δημάρχου είναι καλές και δεν εμπνέουν καμία ανησυχία. Ωστόσο ο ίδιος επέστρεψε σπίτι του για να αναπαυθεί. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, έχει ήδη κινηθεί νομικά για το χθεσινό συμβάν καθώς υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων για την επίθεση που δέχθηκε.

Είδε τους αστυνομικούς και έφυγε

Η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε κάποια σύλληψη ακόμα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι χθες το βράδυ στο Ιπποκράτειο, εκτός από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, πήγε και ο νεαρός ο οποίος έσπασε το τζάμι του αυτοκινήτου του Γιάννη Μπουτάρη και έσπευσε για να κάνει ράμματα στο χέρι του. Ωστόσο, όταν είδε την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και την αστυνομία που ήταν έξω από το νοσοκομείο, έφυγε.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες και εξετάζει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και τα βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Για την ώρα δεν έχει γίνει καμία σύλληψη.

Τι λένε εκπρόσωποι των Ποντιακών Σωματείων

Ως ακραία στοιχεία χαρακτήρισε τα άτομα που έδειραν και προπηλάκισαν άγρια χθες τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο Κωνσταντίνος Σαμουρκασίδης, Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Ελλάδας, λέγοντας πως «δεν έχουν καμία σχέση με τον οργανωμένο ποντιακό χώρο».

Ακόμη ο ίδιος είπε ότι «η παρουσία της αστυνομίας ήταν ελλιπέστατη» και ανέφερε ότι δύο άτομα από τη διοργάνωση που είχαν αναλάβει την περιφρούρηση της εκδήλωσης τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να προστατεύσουν τον δήμαρχο. «Εκεί βρίσκονταν διάφοροι επίσημοι, είχε ενημερωθεί η αστυνομία, ωστόσο η παρουσία της ήταν ελλειπεστατη. Εμείς προσπαθήσαμε να κατευνάσουμε τα πνεύματα, να ηρεμήσουμε τον κόσμο και να διαφυλάξουμε την εκδήλωση», δήλωσε ο κ. Σαμουρκασίδης.

Το χρονικό των επεισοδίων

Ο κ. Μπουτάρης, μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε για τη Γενοκτονία των Ποντίων και την κεντρική ομιλία στην πλατεία Αγίας Σοφίας, μετέβη στον Λευκό Πύργο για την επίσημη τελετή υποστολής της σημαίας.

Εκεί αρχικά έγινε αποδέκτης αρνητικών σχολίων για τη στάση που έχει κρατήσει απέναντι στην Τουρκία αλλά και τους ίδιους τους Ποντίους, ενώ μερικοί εκ των συγκεντρωθέντων του συνέστησαν να φύγει από την εκδήλωση.

Ο ίδιος αρχικά δεν αντιδρούσε μέχρι που ορισμένοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του και χρησιμοποιώντας υβριστικούς χαρακτηρισμούς του είπαν να απομακρυνθεί. Μάλιστα, κάποιοι δεν δίστασαν να του επιτεθούν, με σπρωξιές και κλωτσιές. Τελικά οι συνοδοί του δημάρχου τον απομάκρυναν από τον χώρο για να τον προστατεύσουν από το μαινόμενο πλήθος.

Πηγή: Life-Events.gr,wepost.gr, thessnews, thestival.gr, voria.gr, seleo.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις