Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Έτσι ξεκίνησε η επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη – Η στάση και οι ύβρεις του Παναγιώτη Ψωμιάδη [vid]

Γιάννης Μπουτάρης

Ο Γιάννης Μπουτάρης δέχεται επίθεση στη Θεσσαλονίκη και μια από τις κάμερες που βρισκόταν στο σημείο καταγράφει τα όσα συμβαίνουν. Στο πλάνο ο Παναγιώτης Ψωμιάδης που δίνει συνέντευξη…

Εικόνες ντροπής στη Θεσσαλονίκη με τον Γιάννη Μπουτάρη να προσπαθεί να αποφύγει τα αλλεπάλληλα χτυπήματα. Οι δράστες τον καταδιώκουν και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει μείνει απροστάτευτος από την αστυνομία. Ο δημοκρατικά εκλεγμένος δήμαρχος, δέχεται στα 76 του χρόνια μια άνανδρη και φασιστική επίθεση από μια ομάδα που για την ώρα έχει καταφέρει να διαφύγει.

Όλα ξεκίνησαν από ορισμένες αποδοκιμασίες που στη συνέχεια έγιναν πιο ηχηρές. Εκείνη την ώρα έδινε συνέντευξη ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Κάποια στιγμή ο Γιάννης Μπουτάρης περνάει από μπροστά του και ο άλλοτε Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, τον αποδοκιμάζει και τον υβρίζει με τρόπο αισχρό. Αμέσως μετά αρχίζουν τα χτυπήματα στον Γιάννη Μπουτάρη που τρέχει για να σωθεί.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και το ξεκίνημα της επίθεσης

Οι νέες δηλώσεις του Παναγιώτη Ψωμιάδη

Το πρωί, μετά το σάλο που προκάλεσε η επίθεση, ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, καταδίκασε τα όσα έγιναν υπογραμμίζοντας πως «τον πολιτικό μου αντίπαλο προσωπικά τον θέλω όρθιο».

«Από την άλλη, έχετε αντιληφθεί πόσες φορές ο περίεργος αυτός τύπος έχει προσβάλλει όχι τον ποντιακό ελληνισμό αλλά την ίδια την κοινωνία, την ίδια την ιστορία του ελληνικού λαού. Άρα συγχωροχάρτι δεν υπάρχει», πρόσθεσε σε σημερινές δηλώσεις του ο κ. Ψωμιάδης.

Καμία σύλληψη από την αστυνομία

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες και εξετάζει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και τα βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Για την ώρα δεν έχει γίνει καμία σύλληψη.

Το πώς έγινε η επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη περιέγραψε η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώ Γούλα, η οποία βρέθηκε δίπλα στον δήμαρχο σε όλη τη διάρκεια του θλιβερού περιστατικού κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Μάλιστα, τόνισε ότι δεν υπήρξε ένας αστυνικός ή ένας εκπρόσωπος των Ποντιακών Οργανώσεων για να προσατεύσει τον δήμαρχο.

Πηγή: thestival.gr, seleo.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις