Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Βασιλικός πύθωνας μέσα σε πλαστικό ταπεράκι – Τα είδε όλα η οικογένεια στην Πυλαία [pics]

Θεσσαλονίκη: Βασιλικός πύθωνας μέσα σε πλαστικό ταπεράκι – Τα είδε όλα η οικογένεια στην Πυλαία [pics]

Ένα ταπεράκι από αυτά που φέρνουν ντελιβεράδες, έκρυβε μέσα ένα βασιλικό πύθωνα. Η οικογένεια στην Θεσσαλονίκη, προσπαθούσε να πιστέψει στα μάτια της…

Ένας βασιλικός πύθωνας βρέθηκε στην αυλή σπιτιού στη Θεσσαλονίκη, με την οικογένεια να προσπαθεί να πιστέψει στα μάτια της. Βρισκόταν δίπλα από ένα θάμνο, μέσα σε αυτό το μαύρο κουτί που βλέπετε στις παρακάτω φωτογραφίες.

Η Επιτροπή Προστασίας Σέιχ Σου, δέχτηκε κλήση  πριν από δύο μέρες, από κάτοικο της Πυλαίας Θεσσαλονίκης η οποία διαπίστωσε ότι στην πίσω αυλή του σπιτιού της υπήρχε ένα παρατημένο πλαστικό δοχείο με έναν μικρό πύθωνα του είδους Python regius (Ball python/Βασιλικός πύθωνας), είδος που συχνά πωλείται ως εξωτικό κατοικίδιο.

Σύμφωνα με την ίδια το δοχείο βρίσκονταν εκεί τουλάχιστον μία εβδομάδα και απλά έμοιαζε με ένα πακέτο delivery μαζί με άλλα σκουπίδια που είχαν μαζευτεί από τον αέρα κάτω από το θάμνο. Υπάλληλοι του δασαρχείου Θεσσαλονίκης που έφτασαν εκεί άνοιξαν το πλαστικό κουτί και διαπίστωσαν ότι το φίδι ήταν ήδη νεκρό.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Προστασίας Σέιχ Σου,  η νεκρική ακαμψία στην οποία βρίσκονταν ο πύθωνας όταν ανοίχτηκε το κουτί, υποδηλώνει ότι πιθανότατα πέθανε πολύ πρόσφατα, κάποιες ώρες πριν, και ότι για τουλάχιστον μία εβδομάδα ήταν ζωντανός μέσα στο πλαστικό δοχείο, υποφέροντας έναν αργό και βασανιστικό θάνατο.

Ο πύθωνας που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη

Επίσης βρέθηκε δέρμα από έκδυση του πύθωνα εντός του κουτιού, μία ακόμα ένδειξη ότι βρίσκονταν εκεί μέσα αρκετό καιρό. Το φίδι θα ελεγχθεί για το αν φέρει τσιπάκι μήπως και μπορέσουν να ανακτηθούν τα στοιχεία του κατόχου.

”Αν οποιοσδήποτε γνωρίζει κάτι ή μπορεί να αναγνωρίσει είτε σε ποιον ανήκε το συγκεκριμένο ζώο, είτε σε ποιο petshop πωλούνταν, είτε ποιο χρησιμοποιεί τα συγκεκριμένου τύπου δοχεία, ας επικοινωνήσει μαζί μας μήπως και μπορέσουμε να φτάσουμε μέχρι τον ασυνείδητο κάτοχο, καθώς η αποτρόπαια αυτή πράξη συνιστά κακοποίηση και είναι αξιόποινη”, αναφέρει η Επιτροπή Προστασίας Σέιχ Σου.

Πηγή: makthes.gr, seleo.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις