Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Βόλος: Πνιγμένες στα χρέη και στα προβλήματα – Απελπιστική η κατάσταση για μάνα και κόρη!

Βόλος: Πνιγμένες στα χρέη και στα προβλήματα – Απελπιστική η κατάσταση για μάνα και κόρη!

Ενός κακού μύρια έπονται. Για 50χρονη Βολιώτισσα μητέρα και τη 18χρονη κόρη της η αντίστροφη μέτρηση άρχισε πριν μία δεκαετία περίπου, όταν τα πρώτα προβλήματα υγείας άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους…

Σήμερα οι δύο γυναίκες, χρεωμένες μέχρι τον λαιμό, με τη μητέρα να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, ζουν τους τελευταίους οκτώ μήνες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Ακόμη και για το πλύσιμο των ρούχων απευθύνονται σε φίλη της μητέρας, η οποία φροντίζει επίσης να τις εξασφαλίζει και το απαραίτητο φαγητό, αφού εξαιτίας της διακοπής της ηλεκτροδότησης δεν μπορούν καν να μαγειρέψουν.

Η 50χρονη πέρασε χθες το κατώφλι του γραφείου της προέδρου της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Νατάσσας Μορφογιάννη αναζητώντας να στηριχθεί κάπου για να μπορέσει να συνεχίσει να ανεβαίνει τον «Γολγοθά», που βιώνει τα τελευταία δέκα σχεδόν χρόνια.

Ηταν το 2010 όταν άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα προβλήματα στην υγεία της. Στην αρχή αντιμετώπισε πρόβλημα με το θυρεοειδή της με αποτέλεσμα σήμερα να έχει φθάσει να ζυγίζει 170 κιλά. Δεν ήταν όμως το μόνο πρόβλημα που χτύπησε την υγεία της. Από το άγχος και τη στενοχώρια άρχισε να προσβάλλεται από αυτοάνοσα νοσήματα που κάνουν την καθημερινότητά της δύσκολη και απαγορευτικό να εργαστεί για να αντεπεξέλθει.

Η κατάσταση άρχισε να επιδεινώνεται όταν πριν από πέντε χρόνια ο σύζυγός της έφυγε από το σπίτι αφήνοντας πίσω του χρέη, επισκευαστικό δάνειο 60.000 ευρώ και καταναλωτικό δάνειο 15.000 ευρώ. Αρχισε η κάτω βόλτα.

Με μηδενικό εισόδημα, πλην μιας μικρής διατροφής που καταβάλλει ο σύζυγος για την κόρη του, τα χρέη άρχισαν να συσσωρεύονται. Απλήρωτες οι δόσεις στην τράπεζα, στην εφορία, απλήρωτοι λογαριασμού νερού και ρεύματος. Μόνο για το ηλεκτρικό η 50χρονη χρωστά 7.500 ευρώ.

Πριν από οκτώ μήνες η ΔΕΗ διέκοψε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο ιδιόκτητο σπίτι που ζουν μάνα και κόρη. Εως και τότε κάπως τα κατάφερναν με στήριγμα δύο φίλες της μητέρας που ακόμη και σήμερα τις ενισχύουν με ένα μικρό οικονομικό βοήθημα η μία και με ένα πιάτο φαγητό και καθημερινές εξυπηρετήσεις η άλλη που μένει στον Βόλο.

«Είμαστε από τις 3 Μαρτίου χωρίς ρεύμα και φοβάμαι γιατί έρχεται χειμώνας. Η κόρη μου πηγαίνει στη φίλη μου να στεγνώσει τα μαλλιά της, να πλύνουμε κανένα ρούχο, ακόμη και για να φορτίσουμε το κινητό», λέει η ίδια.

Πρώτη φορά πήρε το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης πριν από ένα μήνα. Αυτό όμως δεν αρκεί για να ορθοποδήσουν οι δύο γυναίκες που αναγκάστηκαν να χτυπήσουν την πόρτα της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ αναζητώντας βοήθεια.

Σύμφωνα με την κ. Μορφογιάννη η πρώτη μέριμνα που αναλήφθηκε σε συνεργασία με τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας ήταν η εξασφάλιση ποσότητας ξύλων για το τζάκι για να έχουν να ζεσταθούν.

Η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ θα αναλάβει επίσης να μεσολαβήσει στη ΔΕΗ για τη ρύθμιση της οφειλής της 50χρονης προκειμένου να επανασυνδεθεί το νοικοκυριό τους με το δίκτυο ηλεκτροδότησης και ταυτόχρονα ιδιώτη γιατρός θα αναλάβει να εκτιμήσει την κατάσταση της 50χρονης και να δώσει κατευθύνσεις για την ιατρική φροντίδα που θα χρειαστεί.

Οπως σημείωσε η κ. Μορφογιάννη μητέρα και κόρη, η οποία σπουδάζει με στόχο να αποκτήσει τα εφόδια για να κάνει κάτι καλύτερο στη ζωή της, θα χρειαστούν οικονομική βοήθεια. Στο πλαίσιο αυτό απευθύνεται έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει να επικοινωνήσει τηλεφωνικά στην ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ (2421066208) προκειμένου να δοθεί ο ηλεκτρονικός κωδικός πληρωμής του ηλεκτρικού ρεύματος που είναι και η πιο επείγουσα οφειλή.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις