Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Βόλος: Σπαραγμός για την αυτοκτονία φοιτητή σε παραλία – Αναπάντητα ερωτήματα πίσω από τις σκληρές εικόνες!

Βόλος: Σπαραγμός για την αυτοκτονία φοιτητή σε παραλία – Αναπάντητα ερωτήματα πίσω από τις σκληρές εικόνες!

Η αυτοκτονία του φοιτητή προκαλεί θλίψη τόσο στον Βόλο που σημειώθηκε και σπούδαζε όσο και στα Γιαννιτσά, από όπου καταγόταν. Σύμφωνα με πληροφορίες…

ο άτυχος νέος εντοπίστηκε απαγχονισμένος στο στέκι χειμερινών κολυμβητών στην παραλία «Νηρέας» στις Πλάκες.

Επρόκειτο για τη δεύτερη αυτοκτονία σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πριν δέκα μέρες είχε βρεθεί κρεμασμένος από μονόζυγο στο σπίτι του και ένας 33χρονος Βολιώτης. Η τοπική κοινωνία είναι συγκλονισμένη.

Η αυτοκτονία του φοιτητή στον Βόλο

Συγκεκριμένα ο άτυχος 20χρονος εντοπίστηκε νεκρός το πρωί της περασμένης Παρασκευής (15-02-2019). Γύρω στις 09.00 ένας χειμερινός κολυμβητής καλούσε αναστατωμένος σε βοήθεια το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου και το ΕΚΑΒ, ενώ ειδοποιήθηκε και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων.

Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που έσπευσε στον τόπο διαπίστωσε ότι δυστυχώς για τον άτυχο νέο ήταν ήδη αργά, αφού είχε εκπνεύσει. Η Αστυνομία άρχισε να συλλέγει κάθε στοιχείο για την υπόθεση. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της προανάκρισης απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, αποδίδοντας το συμβάν σε αυτοκτονία.

Ο άτυχος νέος προχώρησε στο απονενοημένο διάβημα φτιάχνοντας αυτοσχέδιο βρόχο με ένα αχρησιμοποίητο λουρί για σκύλο. Δέθηκε ακολούθως από ξύλο στο στέκι χειμερινών κολυμβητών στον όρμο του «Νηρέα» και έπεσε στο κενό. Οι λόγοι που ο αυτόχειρας προέβη στο απονενοημένο διάβημα δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί, καθώς ο νέος δεν άφησε πίσω του κάποιο σημείωμα.

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για την τραγωδία

Η Αστυνομία συγκέντρωσε τα στοιχεία ταυτότητάς του και ειδοποίησε την οικογένειά του, ενώ η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων συνέδραμε στη μεταφορά της σορού στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 20χρονος καταγόταν από τον νομό Πέλλας και συγκεκριμένα από τα Γιαννιτσά. Στον Βόλο βρισκόταν καθώς σπούδαζε σε Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου διέταξε να διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή προκειμένου να διαλευκανθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του άτυχου παλικαριού.

Η προανάκριση για το θλιβερό συμβάν συνεχίζεται από την Αστυνομία. Επισημαίνεται ότι το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε μόλις δέκα μέρες από την τελευταία αυτοκτονία ενός ακόμη νέου ανθρώπου, ενός 33χρονου Βολιώτη.

Από το 2013 έως και σήμερα ο νομός θρήνησε την απώλεια δεκάδων ανθρώπων με αποτέλεσμα βαρύ πένθος να σκεπάζει ολοένα και περισσότερες οικογένειες. Κάθε χρόνο η Μαγνησία καταγράφει σταθερά από το 2013 και μέχρι σήμερα πάνω από δέκα αυτοκτονίες.

Η δραματική κατάσταση με τα απονενοημένα διαβήματα συνεχίστηκε και το 2018 με το αστυνομικό δελτίο να καταγράφει τουλάχιστον δεκατρείς αυτοκτονίες

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις