Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Βόλος: Στη φυλακή για χρέη 400.000 ευρώ στο δημόσιο – Οι εξηγήσεις δεν έπεισαν τους δικαστές!

Βόλος: Στη φυλακή για χρέη 400.000 ευρώ στο δημόσιο – Οι εξηγήσεις δεν έπεισαν τους δικαστές!

Ποινές φυλάκισης από δώδεκα μήνες έως και τρία χρόνια επέβαλε χθες (20-05-2019) το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για οφειλές στο ελληνικό δημόσιο…

Συγκεκριμένα το δικαστήριο καταδίκασε 39χρονη διαχειρίστρια ετερόρρυθμης εταιρείας σε φυλάκιση τριών ετών για οφειλή ύψους 400.000 ευρώ που δημιουργήθηκε στο διάστημα από το Μάρτιο του 2017 έως και τον Οκτώβριο του ιδίου έτους αλλά και σε παλαιότερα έτη.

Στη δίκη ο πληρεξούσιος δικηγόρος της ισχυρίστηκε ότι η κατηγορούμενη δεν είχε την οικονομική δυνατότητα για να ρυθμίσει τις οφειλές, επισημαίνοντας ότι η εταιρεία έκλεισε το 2009 και μπήκε σε καθεστώς εκκαθάρισης. Παράλληλα, υποστήριξε ότι η 39χρονη δεν είχε ουσιαστικά ποτέ την ευθύνη της διαχείρισης και γι’ αυτό είχε άγνοια για το τι γινόταν. Οπως ισχυρίστηκε, η εταιρεία ανήκε κατά το 85% στον πατέρα της.

Καταδίκες για χρέη στο δημόσιο

Το δικαστήριο καταδίκασε ακόμη έναν 67χρονο Βολιώτη για το ίδιο αδίκημα σε ποινή φυλάκισης ενός έτους μετατρεπόμενη προς πέντε ευρώ ημερησίως. Ο κατηγορούμενος είχε δημιουργήσει οφειλή ύψους 107.000 ευρώ στο διάστημα από τον Μάιο του 2015 έως τον Οκτώβριο του 2018. Στο δικαστήριο δεν ήταν παρών για να υπερασπιστεί τον εαυτό του ούτε και είχε πληρεξούσιο δικηγόρο.

Καταδικαστική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου και για έναν 46χρονο Βολιώτη για οφειλές στην Εφορία ύψους 127.000, εναντίον του οποίου επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών με τριετή αναστολή.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να δημιούργησε την οφειλή αυτή στο διάστημα από τον Μάρτιο του 2018 έως τον Ιανουάριο του 2019 ενώ ήταν μέλος ομόρρυθμης εταιρείας. Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του είπε ότι τόσο ο 46χρονος όσο και ο αδερφός του έχουν ασκήσει πολλές προσφυγές αλλά λόγω οικονομικής αδυναμίας παρέστησαν μόνο σε μία στην οποία αθωώθηκαν. Ακόμη, ισχυρίστηκε ότι εκείνος δεν έχει αποδείξεις για την αθωότητά του καθώς μετά από οικονομικό έλεγχο κατάστρεψε τα παλαιότερα φορολογικά του στοιχεία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ταχυδρόμος του Βόλου” το δικαστήριο καταδίκασε και τον 60χρονο αδερφό του σε διαφορετική υπόθεση για οφειλή ύψους 172.000 που δημιουργήθηκε στο διάστημα από τον Ιούνιο του 2014 έως τον Μάρτιο του 2019. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε ερήμην σε ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις