Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Βόλος: Τη “δάγκωσε” άντρας που γνώρισε στο facebook – Η απάτη των 36.000 ευρώ!

Βόλος: Τη “δάγκωσε” άντρας που γνώρισε στο facebook – Η απάτη των 36.000 ευρώ!

Όταν η γυναίκα συνδύασε τα γεγονότα με τις κινήσεις της πάγωσε. Συνελήφθη για την υπόθεση ένα άτομο, αλλά το πρόσωπο κλειδί συνεχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερο…

Παρουσιάστηκε με ψεύτικα στοιχεία σε 58χρονη Βολιώτισσα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και αφού κέρδισε την εμπιστοσύνη της σαν υψηλόβαθμο στέλεχος του στρατού των ΗΠΑ, υπεύθυνος για την ιατρική δαπάνη στρατευμάτων στη Συρία, την έπεισε να του καταθέσει συνολικό ποσό 36.320 ευρώ με διάφορα προσχήματα. Αφού την «έγδυσε» οικονομικά, άρχισε να την εκβιάζει και με απειλές κατά της σωματικής της ακεραιότητας για να καταβάλλει και άλλα χρήματα.

Κόλαση είχε γίνει από τον Νοέμβριο του 2018 η ζωή για μία 58χρονη Βολιώτισσα. Ο δήθεν φίλος με τον οποίο επικοινωνούσε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αποδείχτηκε ότι παρουσίαζε ψεύτικα στοιχεία. Μάλιστα, ενώ τον είχε ενισχύει οικονομικά εκείνος ζητούσε και άλλα χρήματα και βλέποντας ότι εκείνη δεν ενέδιδε την απειλούσε.

Στο διάστημα της επαφής τους ο επιτήδειος είχε κλέψει προσωπικά της στοιχεία από τον υπολογιστή της και τις επικοινωνίες που είχαν και προκειμένου να επιτύχει τον στόχο του, να αρπάξει και άλλα λεφτά, άρχισε να εκτοξεύει απειλές κατά της σωματικής της ακεραιότητας, αλλά και κατά των συμφερόντων της εταιρείας της, ισχυριζόμενος ότι θα διέρρεε στο διαδίκτυο προσωπικά της στοιχεία.

Η απελπισμένη Βολιώτισσα, η οποία έβλεπε ότι πλέον η κατάσταση είχε ξεφύγει από τον έλεγχό της και δεν μπορούσε να τη διαχειριστεί, απευθύνθηκε στην Αστυνομία και κατήγγειλε τα περιστατικά, τους φόβους που έζωναν πλέον τη ζωή της χωρίς ποτέ μέχρι πρότινος να υποψιάζεται το παραμικρό για το κακό που παραμόνευε μέσω κάποιων αθώων συνομιλιών.

Ετσι άρχισαν και οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, η οποία όλο αυτό το χρονικό διάστημα μελετούσε διακριτικά την υπόθεση σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος και τελικά κατάφερε με μία σειρά ενεργειών που απαίτησαν χρόνο, αλλά και επιμονή να φθάσει στον έναν δράστη.

Ενα μέρος του συνολικού ποσού των 36.320 ευρώ, που η 58χρονη είχε καταθέσει σε διάφορα τραπεζικά καταστήματα του εσωτερικού, αλλά και του εξωτερικού, καθώς και μέσω Western Union, διαπιστώθηκε ότι είχε μεταφερθεί σε λογαριασμό ιδιοκτησίας ενός υπηκόου Νιγηρίας ηλικίας 38 ετών κατοίκου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ταχυδρόμος του Βόλου”, ο δράστης εντοπίστηκε και εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία ότι φέρεται να δέχτηκε να εκτελέσει ρόλο παράνομου μεταφορέα χρήματος αφού παρέλαβε ποσό ύψους 4.000 ευρώ που ήταν μέρος της λείας.

Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται και για το δεύτερο άτομο, τον άγνωστο όπως τελικά αποδείχτηκε συνομιλητή της 58χρονης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που έχοντας τον ρόλο του εντολέα – καθοδηγητή κυκλώματος εξαπάτησε τη γυναίκα με τη χρήση του διαδικτύου και των ψηφιακών τεχνολογιών με e – mail που της έστελνε επί δίμηνο. Οι έρευνες συνεχίζονται.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις