Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Βόλος: Του έκαψε τη βάρκα για χρέος 200 ευρώ – Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν τους δικαστές!

Βόλος: Του έκαψε τη βάρκα για χρέος 200 ευρώ – Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν τους δικαστές!

Εβαλε φωτιά σε βάρκα επειδή ο ιδιοκτήτης της, του όφειλε χρήματα. Ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή επέβαλε χθες (19-09-2018) το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε έναν Βολιώτη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για εμπρησμό από πρόθεση από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα…

Το περιστατικό σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2015 και ο ιδιοκτήτης της βάρκας που καταστράφηκε απευθύνθηκε στη Δικαιοσύνη και υπέβαλε μήνυση. «Είναι ο μόνος που θα μπορούσε να έχει λόγο για να μου βάλει φωτιά», είπε εξεταζόμενος στο Δικαστήριο ως μάρτυρας ο παθών.

Εντούτοις, απολογούμενος στο Δικαστήριο ο κατηγορούμενος διέψευσε κάθε συμμετοχή του στον εμπρησμό για τον οποίο είπε ότι δεν γνώριζε το παραμικρό. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ο παθών τού είχε επιστρέψει ποσό ύψους 3.800 ευρώ από συνολική οφειλή ύψους 4.000 ευρώ. «Για 200 ευρώ δεν θα έκανα ποτέ μία τέτοια ενέργεια», πρόσθεσε απολογούμενος στο Δικαστήριο.

Εντούτοις, ο κατηγορούμενος δεν έγινε πιστευτός από το Δικαστήριο, το οποίο τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Δικαστηρίου άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις