Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Βόλος: Του ήρθε λυπητερή για τα διόδια – “Εκείνοι φταίνε γιατί εγώ δεν αρνήθηκα να πληρώσω”!

Βόλος: Του ήρθε λυπητερή για τα διόδια – “Εκείνοι φταίνε γιατί εγώ δεν αρνήθηκα να πληρώσω”!

Ο οδηγός πέρασε από τα διόδια μαζί με την οικογένειά του. Λίγους μήνες μετά ήρθαν τα δυσάρεστα από την εφορία…

Ψυχρολουσία για Βολιώτη, ο οποίος καλείται να πληρώσει διπλό πρόστιμο για μη πληρωμή διοδίων, το κόστος των οποίων ο ίδιος δεν μπόρεσε να πληρώσει, επειδή όπως λέει, σε δύο σταθμούς δεν υπήρχε POS.

Την ίδια ώρα που όλες οι επιχειρήσεις έχουν υποχρεωθεί να εγκαταστήσουν POS και να αποδέχονται τις ηλεκτρονικές πληρωμές, σε δύο σταθμούς διοδίων δεν υπήρχαν εγκατεστημένα τερματικά μηχανήματα, βάζοντας σε οικονομικούς μπελάδες τον Βολιώτη, που καλείται να πληρώσει στο πολλαπλάσιο το κόστος των διοδίων.

Οι οικονομικές περιπέτειες για τον Βολιώτη εργαζόμενο ξεκίνησαν όταν ο ίδιος θέλησε να μεταβεί πέρυσι το καλοκαίρι στη Βουλγαρία. Ηταν ένα ταξίδι αναψυχής με την οικογένειά του, που επέλεξαν να κάνουν οδικώς με το αυτοκίνητό τους.

Ομως τόσο στον τελευταίο σταθμό πριν τα σύνορα με τη Βουλγαρία καθ’ οδόν προς τον προορισμό τους, όσο και στην επιστροφή στα πρώτα διόδια μετά τη Θεσσαλονίκη προς Βόλο, δεν μπόρεσε να πληρώσει το κόστος των διοδίων.

“Δεν είχα χρήματα για να πληρώσω τα διόδια”

Στους δύο σταθμούς δεν είχαν εγκατεστημένα μηχανήματα POS και ο ίδιος εκτός από το «πλαστικό» χρήμα, δεν είχε άλλα χρήματα σε ρευστό. «Συνηθίζω να πληρώνω μόνο με κάρτα. Δεν θέλω να έχω χρήματα πάνω μου. Μου είπαν να συμπληρώσω ένα έντυπο αδυναμίας πληρωμής κι εγώ διαμαρτυρήθηκα. Δεν είχα εγώ αδυναμία πληρωμής. Εκείνοι είχαν αδυναμία είσπραξης.

Το υπέγραψα με την επιφύλαξη επί παντός νομίμου δικαιώματός μου για να μπορέσω να περάσω από τον σταθμό», περιγράφει τα γεγονότα.

Δέκα μήνες μετά το ταξίδι αναψυχής τού ήρθε η… λυπητερή μέσω εφορίας. «Μου επιβλήθηκε διπλό πρόστιμο 48 ευρώ το κάθε ένα για μη πληρωμή των διοδίων. Και αναρωτιέμαι πώς γίνεται να επιβάλλουν σε όλους τους επαγγελματίες την εγκατάσταση POS και σε διόδια να μην υπάρχουν τερματικά μηχανήματα και να φαίνομαι εγώ ο παράνομος και να τιμωρούμαι κιόλας;», ξεσπά αγανακτισμένος.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις