Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ζάκυνθος: Ανακοινώθηκε η μεταβατική λύση για τα σκουπίδια – Τι προβλέπει το σχέδιο!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μία μέρα μετά το μεγάλο συλλαλητήριο χιλιάδων Ζακυνθινών, η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς ανακοίνωσαν ότι η μεταβατική περίοδος διαχείρισης των απορριμμάτων της Ζακύνθου…

θα γίνει στην περιοχή του Λίβα, στο Καταστάρι. Χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Ζακύνθου υπέγραψε τη σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο από τον οποίο ενοικίασε τα μηχανήματα και αυτά θα μεταφερθούν το συντομότερο δυνατό στο νησί.

Την ίδια στιγμή η αρμόδια Περιβαλλοντική Διεύθυνση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που έχει γραφεία στην Κέρκυρα, έστειλε στο Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ζακύνθου, την τροποποιημένη έγκριση περιβαλλοντικών όρων για τη λειτουργία μονάδας μεταβατικής περιόδου διαχείρισης απορριμμάτων Ζακύνθου στο Λίβα.

Την εν λόγω απόφαση υπογράφει ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Διονύσης Παναγιωτόπουλος και σύμφωνα με όσα αναφέρει, «η προσωρινή μονάδα θα λειτουργήσει για 2,5 χρόνια στη θέση του Λίβα ενώ παράλληλα θα γίνονται εργασίες για τη μόνιμη εγκατάσταση που θα είναι επίσης στο Λίβα».

Ο κ. Κολοκοτσάς σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, ανέφερε τα ακόλουθα: «Μετά το πέρας της διαγωνιστικής διαδικασίας, υπογράψαμε με την εταιρεία “Μεσόγειος”, η οποία έχει δώσει δείγματα γραφής σε όλη την Ελλάδα και θα εγκαταστήσει την κινητή μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων σε διάστημα από 5 έως 10 ημέρες. Προχωράμε σε αυτή την ενέργεια υλοποιώντας τις σχετικές υποσχέσεις που είχαμε δώσει στην κοινωνία της Ζακύνθου και αποδεικνύουμε στην πράξη πως ό,τι λέμε το υλοποιούμε, παρά τις όποιες αντιδράσεις. Η συγκεκριμένη μονάδα θα εγκατασταθεί στην περιοχή του “Λίβα”. Προχωράμε στην επίλυση του προβλήματος. Η Ζάκυνθος 30 Μαρτίου θα είναι καθαρή».

Αναφορικά με το χρόνο που θα έλθει ο εξοπλισμός στη Ζάκυνθο, ο εκπρόσωπος της εταιρείας «Μεσόγειος», Διονύσης Γεωργόπουλος απάντησε πως από τη στιγμή που θα έχει τη χωροθέτηση, θα χρειαστούν έως και 10 ημέρες.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε