Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ζάκυνθος: “Λαμπάδιασε” το νησί – Σκληρή μάχη με τις φλόγες [pics]

Ζάκυνθος: “Λαμπάδιασε” το νησί – Σκληρή μάχη με τις φλόγες [pics]

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην Ζάκυνθο.
Έγινε η νύχτα “μέρα” από τις φλόγες.
Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν “μάχη”.

Σκληρή μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν ο πυροσβέστες, καθώς η Ζάκυνθος έχει “λαμπαδιάσει” από την μεγάλη φωτιά στο νησί που καίει τα πάντα στο διάβα της.

Η μεγάλη φωτιά ξεσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (15.09.2019) στο Κερί Ζακύνθου. Σύμφωνα με επιβεβαιωμενες πληροφορίες έχει καεί κατοικία που βρισκόταν δίπλα στο ξενοδοχείο που εκκενώθηκε νωρίτερα.

Οι νυχτερινές εικόνες της φωτιάς

Όσο αφορά το χωριό, έχει εκκενωθεί πλήρως από τους κατοίκους του, ενώ επί τόπου βρίσκεται μεγάλη αστυνομική δύναμη που φυλάει το χωριό. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς από όλη την Ελλάδα, ενώ στο νησί μετέβη αεροπορικώς και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, επικεφαλής της Ειδικής Ομάδας Πρώτης Απόκρισης της Γραμματείας, προκειμένου να συντονίσει το έργο της κατάσβεσης.

Παράλληλα, έφτασαν με το πλοίο της γραμμής από την Κυλλήνη εννέα οχήματα από την Πελοπόννησο, μαζί με μια ομάδα πεζοπόρο, ενώ συνολικά οι δυνάμεις ενισχύθηλκαν με 111 πυροσβέστες 28 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Πλέον δεν υπάρχει βοήθεια από αέρος καθώς τελείωσε η μέρα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχαν εκκενωθεί προληπτικά τα χωριά Κερί και Αγαλάς, καθώς και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Η πυρκαγιά που κατακαίει πευκοδάσος, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ενώ πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, γι’ αυτό οι προσπάθειες των πυροσβεστών εστιάζονται στο συγκεκριμένο σημείο.

Από το μεσημέρι έκαναν την εμφάνισή τους οι εναέριες δυνάμεις και πιο συγκεκριμένα δύο αεροσκάφη τύπου Καναντέρ που άρχισαν τις ρίψεις νερού…

Πληροφορίες: imerazante.gr, ermisnews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις