Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Τυρκουάζ ανακαλύψεις στο Φισκάρδο της Κεφαλονιάς

Τυρκουάζ ανακαλύψεις στο Φισκάρδο της Κεφαλονιάς

Το Φισκάρδο είναι ένα από τα πιο όμορφα, προκλητικά, χρωματιστά σημεία του Ιονίου! Κοσμοπολίτικο όσο και ανέγγιχτα παραδοσιακό, αποτελεί αγαπημένο τόπο συνάντησης των ταξιδιωτών που λατρεύουν την Κεφαλονιά.  

Αν και είναι ένα από τα πιο γνωστά και φωτογραφημένα – από το 1980 και μετά – σημεία της Μεσογείου, η ανεξάντλητη ομορφιά του και οι μυστικοί του θησαυροί το κάνουν ακαταμάχητο! Με την γνωστή, αλέγρα νοοτροπία των κατοίκων της Κεφαλονιάς, με πολύ έντονη και πολύχρωμη νυχτερινή ζωή, είναι ένας προορισμός από μόνο του! Φισκάρδο λοιπόν, ονειρικό, μαγικό, αγαπημένο, και βέβαια, χιλιοτραγουδισμένο, μας περιμένει να μας γοητεύσει!
Μια ανάσα από την Ιθάκη
Καθώς το Φισκάρδο είναι στα βόρεια της Κεφαλονιάς, συνορεύει οπτικά με την εξίσου μαγική Ιθάκη, δημιουργώντας μια εικόνα νησιωτικού παραδείσου. Ο αρχιτεκτονικός χαρακτήρας της μικρής πολιτείας έχει μείνει ανέγγιχτος, καθώς είχε την τύχη να μην πληγεί καθόλου από τον σεισμό του 1953. Από το Φισκάρδο είναι η καταγωγή του μεγάλου ιδαλγού, του ποιητή της θάλασσας και των ονείρων, του Νίκου Καββαδία. Καθώς αντικρίζει κάποιος τον υπέροχο ορίζοντα του Φισκάρδο, καταλαβαίνει τον θαλασσινό πόθο που έκαιγε στα στήθια του σπουδαίου ποιητή. Το πανέμορφο γραφικό λιμάνι, με την υπήνεμη προσωπικότητα, αποτελεί . ένα κόσμημα για όλα α Επτάνησα, όχι μόνον για την Κεφαλονιά. Το Φισκάρδο είναι ένα εξαιρετικό μέρος για οικογένειες με μικρά παιδιά. Όντας ένα μικρό χωριό, τα παιδιά μπορούν να περιπλανηθούν με ασφάλεια, χωρίς να είναι πολύ μακριά, ανά πάσα στιγμή. Αυτοί που νιώθουν ότι θα πάθουν σύνδρομο στέρησης αν μείνουν μακριά από το Facebook ή φοβούνται μήπως χάσουν κάποιο κρίσιμο email δεν χρειάζεται να ανησυχούν, τα περισσότερα από τα εστιατόρια στην περιοχή του λιμανιού και τα καταστήματα καφέ διαθέτουν δωρεάν σύνδεση Wi-Fi.
Νύχτες αλλά και παραλίες στο Φισκάρδο, μια ιστορία χρωμάτων και αισθήσεων
Το Φισκάρδο την νύχτα αποκτά μια εντελώς διαφορετική προοπτική. Τα φώτα, τα παλιά κτίρια, οι καφετέριες, τα μπαρ και τα εστιατόρια, όλα συνδυάζονται για να παρέχουν μια μαγική μεσογειακή ατμόσφαιρα. Από όλα τα χωριά της Κεφαλονιάς, το Φισκάρδο ξεχωρίζει, καθώς έχει μια μοναδική ατμόσφαιρα, ειδικά μια γλυκιά καλοκαιρινή βραδιά.
Οι παραλίες που υπάρχουν γύρω του είναι με βότσαλο – δεν έχει αμμουδιά. Ιδανικός τόπος για κολύμπι καθώς οι κόλποι είναι σε πολύ προφυλαγμένες θέσεις και η θάλασσα είναι συνήθως ήρεμη. Είτε θέλετε να χαλαρώσετε στην παραλία είτε να εξερευνήσετε τα βάθη, μπορείτε να είστε σίγουροι για τα πεντακάθαρα, δροσερά, και κρυστάλλινα νερά. Το Φισκάρδο έχει τη δική του μικρή παραλία, μόλις λίγα λεπτά με τα πόδια από το λιμάνι. Αν και αποτελεί βολικό προορισμό για μια γρήγορη βουτιά ή για κολύμπι νωρίς το πρωί σίγουρα οι επιλογές είναι πολύ περισσότερες, με έδρα και ορμητήριο το Φισκάρδο! Το Φώκι, στα 20 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο, αποτελεί μια πανέμορφη επιλογή, με βαθιά νερά, όπως και το μαγικό στολίδι της Έμπλυσης, που προσφέρεται για ψαροντούφεκο, εκτός των άλλων, μιας και έχει άφθονο ψάρι, αλλά και πολύ ενδιαφέροντες βυθούς. Το Δαφνούδι είναι μια μυστική παραλία, απομονωμένη, στην βάση μιας απότομης και εντυπωσιακής φυσικής κοιλάδας. Οι περίφημες Αλατιές απέχουν 15 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Φισκάρδο και αυτό το μικρό αλλά ενδιαφέρον στολίδι αξίζει να το γνωρίσετε. Αλλά η πραγματική αποκάλυψη είναι η παραλία Αγία Ιερουσαλήμ. Είναι μία από τις λιγότερο γνωστές παραλίες όπου συχνάζουν κυρίως οι ντόπιοι. Η εξαιρετική ταβέρνα που θα βρείτε εδώ αποτελεί ναό μεσογειακής γαστρονομίας!


Μονοπάτια γύρω από το Φισκάρδο, στην γη και στην θάλασσα

Οι περιπατητές και οι λάτρεις της φύσης, θα βρείτε ένα όμορφο τοπίο με ενδιαφέρουσες διαδρομές για να σας μαγέψουν. Το Φισκάρδο είναι περιτριγυρισμένο από λόφους, κοιλάδες και πλούσια μεσογειακή ύπαιθρο. Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί βέβαια με συγκίνηση της εξερεύνησης στις γραφικές ακτές και την εξεύρεση ενός προσωπικού παραδείσου σε κάποιον απομονωμένο όρμο, κάτι που είναι πολύ εύκολο και προσιτό, νοικιάζοντας μόνοι σα ς ή με άλλους ταξιδιώτες ένα μικρό πλεούμενο από το Φισκάρδο. Αλλά και η σχολή καταδύσεων που υπάρχει στο γραφικό λιμάνι θα σας μυήσει στα μονοπάτια των βυθών, εξίσου μαγευτικά με αυτά της ης. Μπορείτε να νοικιάσετε εξοπλισμό, ή και να πάρετε μαθήματα από έμπειρους εκπαιδευτές.
Η Τασία, η Βάσω και η Ελένη
Η κεφαλονίτικη μαγειρική είναι ένα ολόκληρο και πολύ καλογραμμένο κεφάλαιο της ελληνικής κουλτούρας. Στο Φισκάρδο οι γεύσεις έχουν την τιμητική τους και την υπογραφή – κυρίως αλλά όχι μόνο – τριών αεικίνητων γυναικών, της Τασίας, της Βάσως και της Ελένης. Οι δύο πρώτες ασκούν μαγειρική αρχέγονη, ζυμωμένη με αρμύρα και παραδοσιακά μυστικά, ενώ η Ελένη διαλέγει να ανοίξει τα φτερά της και να πειραματιστεί, ακολουθώντας το βασικό μοτίβο της θαλασσινής αύρας. Έχουν μεταξύ τους έναν γλυκό συναγωνισμό που θυμίζει ιταλιάνικη ταινία, και κερδισμένοι είναι όλοι όσοι θα γευτούν τα πιάτα τους, εμείς δεν μπορούμε να διαλέξουμε, βάζουμε και στις τρεις χάριτες της γαστρονομίας άριστα!

Χρήσιμες Πληροφορίες

Για την Κεφαλονιά πραγματοποιούνται καθημερινά δρομολόγια από τον Πειραιά και την Πάτρα. Στο Αργοστόλι, σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από το Φισκάρδο, βρίσκεται το αεροδρόμιο, με καθημερινές πτήσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.  

Travel Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε