Newsitamea.gr
AMEA news Ειδήσεις ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

5 Παιδικές Χαρές για παιδιά με αναπηρία

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

1. Παιδική χαρά για παιδιά με αναπηρία στην Κηφισιά

Η παιδική χαρά για παιδιά με αναπηρία στην Κηφισιά, άνοιξε τις πόρτες της τον Ιούνιο του 2017. Διαθέτει κατάλληλα παιχνίδια, αλλά και πρόσβαση για αμαξίδια. Η παιδική χαρά ανήκει στον Δήμο Κηφισιάς και βρίσκεται στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στη Νέα Κηφισιά. Ο χώρος περιλαμβάνει ειδικά πολυόργανα που προσφέρονται για δημιουργικό παιχνίδι, όπως η φωλιά, ο μύλος, η τρίλιζα και το ειδικό κάθισμα κούνιας ΑΜΕΑ, ενώ σε όλα υπάρχει ειδικό δάπεδο πρόσβασης και ασφάλειας.

Η παιδική χαρά φέρει πινακίδα με το σήμα καταλληλότητας του Υπουργείου Εσωτερικών έχοντας όργανα και εγκαταστάσεις σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα (ΕΝ) και τη ισχύουσα νομοθεσία.

Παιδικές Χαρές για παιδιά με αναπηρία

2. Η Πρότυπη Παιδική Χαρά της Αμυμώνης

Ελάτε στην Παιδική Χαρά της Αμυμώνης για άτομα με προβλήματα όρασης & πρόσθετες αναπηρίες μοναδική στην Ελλάδα!

Το παιχνίδι στην παιδική χαρά ενισχύει τις κινητικές δεξιότητες, την αυτοπεποίθηση και την ανεξαρτησία. Επίσης παρέχει κι άλλες ευεργετικές ιδιότητες για την ψυχοσωματική κι αισθητηριακή ανάπτυξη των παιδιών.

Είναι κατασκευασμένη σύμφωνα με ειδικές προδιαγραφές, προσφέρει ένα περιβάλλον ασφαλές, και χωρίς καμία αίσθηση περιθωριοποίησης ή αποκλεισμού. Δίνει τη δυνατότητα εφαρμογής προγραμμάτων κοινωνικής ένταξης, συναισθηματικής ανάπτυξης και καλλιέργειας βασικών δεξιοτήτων.

Για περισσότερες πληροφορίες: κ. Σοφία Παδιώτη, υπεύθυνη επικοινωνίας & δημοσίων σχέσεων, 6936182312, amimoni.gr pr@amimoni.gr

Το έργο ξεκίνησε το 2016 μέσω της καμπάνιας crowdfunding με τη στήριξη του Act4Greece.

Την κατασκευή της ολοκλήρωσε η περίφραξη της, μία ευγενική χορηγία της Lamda Development.

Παιδικές Χαρές για παιδιά με αναπηρία
Παιδικές Χαρές για παιδιά με αναπηρία

3. Παιδική Χαρά για ΑμεΑ στην Αγία Σκέπη Παλαιού Φαλήρου

Στο Παλαιό Φάληρο από τα Special Olympics Ελλάς με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου η παιδική χαρά για ΑμεΑ.

Η ξεχωριστή παιδική χαρά που φτιάχτηκε με αφορμή μία ατάκα. Το πάρκο στο Παλαιό Φάληρο όπου συνυπάρχουν και παίζουν μαζί παιδιά με και χωρίς αναπηρία

Όταν είσαι παιδί η επίσκεψη σε μία παιδική χαρά μοιάζει με το ωραιότερο δώρο. Τις παιδικές χαρές τις λατρεύουν όλα τα παιδιά και θα πρέπει να τις απολαμβάνουν όλα τα παιδιά.

Μία τέτοια παιδική χαρά, όπου παιδιά με αναπηρία και χωρίς, έχουν εξίσου εύκολη πρόσβαση βρίσκεται εδώ και δύο χρόνια στην Αγία Σκέπη Παλαιού Φαλήρου.

Το όνειρο του δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη ήταν εξ αρχής να μην αναγκάζεται κανένα παιδί να κάθεται στην άκρη και το όνειρο αυτό πήρε σάρκα και οστά.

Παιδικές Χαρές για παιδιά με αναπηρία
Παιδικές Χαρές για παιδιά με αναπηρία

Καταρχήν μονάχα η παιδική χαρά είναι λόγος επίσκεψης στο πάρκο. Κούνιες, τσουλήθρες και πρωτότυπες παιχνιδοκατασκευές υποδέχονται τους μικρούς φίλους και προσφέρουν στιγμές ψυχαγωγίας και εκτόνωσης. Οι διάδρομοι για περίπατο και ποδηλασία που απλώνονται στο ευρύτερο πάρκο αποτελούν μία επιπλέον επιλογή για την οικογενειακή βόλτα.

Το δάπεδο έχει σχεδιαστεί ώστε τα αναπηρικά αμαξίδια να μπορούν να κινούνται με άνεση ενώ υπάρχει και κούνια ειδικά για τα παιδιά που μετακινούνται πάνω σε αναπηρικά καροτσάκια.

4. Παιδική Χαρά για παιδιά με αναπηρία στην πόλη της Χαλκίδας

Σε χρήση η πρώτη παιδική χαρά για παιδιά με αναπηρία στην πόλη της Χαλκίδας. Βρίσκεται στο Αθλητικό Κέντρο “Θεόδωρος Κουμπιάς”, κοντά στην περιοχή Καμάρες και περιελαμβάνει ειδικά πολυόργανα, τα οποία προσφέρουν τη δυνατότητα στα παιδιά να αθληθούν και να απασχοληθούν δημιουργικά.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χαλκιδέων, Χρήστο Παγώνη, το έργο έγινε με χρήματα του δήμου και κατασκευάστηκε από το Τμήμα Εκτέλεσης Έργων Αυτεπιστασίας για παιδιά με αναπηρία.

Παιδικές Χαρές για παιδιά με αναπηρία

5. Παιδική χαρά στη Λάρισα για παιδιά με αναπηρία

Η παιδική χαρά φιλοξενείται στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο στη συνοικία Νεάπολη, ένα από τα μεγαλύτερα σχολεία ειδικής αγωγής στη χώρα. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο κτίριο, τις απογευματινές ώρες λειτουργεί και Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης του δήμου για παιδιά με ειδικές ικανότητες.

Παιδικές Χαρές για παιδιά με αναπηρία

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Δραματική αύξηση στις νευρολογικές παθήσεις, που οδηγεί σε αναπηρίες και άλλες ασθένειες!

Βογιατζής Ηλίας

Της ακρωτηρίασαν και τα 2 πόδια: Άσχημα νέα για την 20χρονη φοιτήτρια στην Πάτρα που κατέρρευσε μέσα στη Σχολή της

newsitamea