Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

H Μαγεία είναι εδώ-Το ομορφότερο χωριό της Λέσβου

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ένας παραδοσιακός οικισμός με έντονο το στοιχείο της πέτρας

Το ωραιότερο χωριό της Λέσβου εντοπίζεται στο βόρειο τμήμα του νησιού, σε απόσταση 60 χλμ. από την πρωτεύουσα, Μυτιλήνη.

Ο Μόλυβος ή Μήθυμνα, εντυπωσιάζει τον επισκέπτη διατηρώντας επιβλητικό το γενοβέζικο κάστρο του, το οποίο «στεφανώνει» τον οικισμό και θεωρείται ένα από τα καλύτερα διατηρημένα κάστρα στην ανατολική Μεσόγειο.

Το χωριό με τα παραδοσιακά λιθόκτιστα καλντερίμια, τα όμορφα πέτρινα αρχοντικά με τα ξύλινα μπαλκόνια, καθώς και την ονειρική θέα στο ηλιοβασίλεμα αποτελεί αγαπημένο προορισμό του νησιού, για όσους θέλουν να ανακαλύψουν μέρη που πραγματικά μένουν χαραγμένα για πάντα στη μνήμη.

Μια βόλτα στα λουλουδιασμένα σοκάκια χαρίζει απίστευτες γραφικές εικόνες, ενώ οι ευωδίες που αναδύονται από τα ουζερί του χωριού συγκαταλέγονται στα βασικά χαρακτηριστικά του που «ξελογιάζουν» τον επισκέπτη.

Αυτό που αξίζει να αναφερθεί για το Μόλυβο είναι το γεγονός ότι για να διατηρηθεί η αρχιτεκτονική ιδιαιτερότητα του οικισμού και το παραδοσιακό του χρώμα και άρωμα –από το 1965 έχει ανακηρυχθεί ως διατηρητέος οικισμό– δεν επιτρέπεται η οικοδόμηση, εκτός αν τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι η πέτρα και το ξύλο.

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λίγοι το γνωρίζουν: Τέλος οι Γρατζουνιές στα αυτοκίνητα – Άλλαξε ο νόμος, πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα

Efi Nika

Ντροπή: Γνωστός ινφλουένσερ «σφίχτης» κοροϊδεύει παιδί με αναπηρία στο γυμναστήριο, χιλιάδες αντιδράσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Πήγε στο γκαράζ και ήπιε φυτοφάρμακο: Διπλή τραγωδία στην Κρήτη, αυτοκτόνησαν και οι δύο μέσα σε λίγες ώρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika