Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Το χειμερινό θέρετρο με τη μοναδική αρχιτεκτονική-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ο Άγιος Αθανάσιος Πέλλας είναι ο must προορισμός – Δείτε τις φωτογραφίες

Αποτελεί δημοφιλή χειμερινό προορισμό και ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν τα χειμερινά σπορ. Είναι ο Άγιος Αθανάσιος, το παραδοσιακό χωριό με τη μοναδική αρχιτεκτονική που βρίσκεται στα ορεινά της Πέλλας, σε υψόμετρο 1.200 μέτρων στις πλαγιές του Καϊμακτσαλάν.

Το χωριό χρονολογείται περίπου από τον 16ο αιώνα και οι πρώτοι που εγκαταστάθηκαν πιστεύεται πως ήταν κτηνοτρόφοι και τεχνίτες χτίστες από την Ήπειρο. Τη δεκαετία του ’80, μετά από σεισμούς, το χωριό κρίθηκε ανασφαλές από γεωλογικής άποψης και τότε ιδρύθηκε ο Νέος Άγιος Αθανάσιος. Ο παλιός οικισμός εγκαταλείφθηκε πλήρως μέχρι τη δεκαετία του ’90, οπότε άρχισε να λειτουργεί, δοκιμαστικά στην αρχή και κανονικά στη συνέχεια το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν, προσελκύοντας ολοένα και περισσότερους επισκέπτες.

Οι λάτρεις των χειμερινών σπορ θεωρούν τον Άγιο Αθανάσιο «must» του χειμώνα. Αλλά και όσοι δεν είναι των σπορ, επίσης μαγεύονται από το χωριό. Άλλωστε, το τοπίο που το περιβάλλει, ο πέτρινος οικισμός με τη μοναδική αρχιτεκτονική και το επιβλητικό Καϊμακτσαλάν το καθιστούν ιδανική επιλογή και για εκείνους που προτιμούν ξεκούραση και χαλάρωση.

ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήγαν εκδρομή και πέθαναν: 18 νεκροί Έλληνες μέσα σε μία ημέρα, το πασχαλινό ταξίδι που κατέληξε σε τραγωδία – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Το κατασπάραξαν τα σκυλιά: Μωρό 1 έτους είχε τον πιο Tpαγικό θάνατο μέσα στο σπίτι του, σε σοκ οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Της “κακομοίρας” σε κηδεία: Αυτό που είπε η σύζυγος του νεκρού σόκαρε τους συγγενείς του και έγινε ο κακός χαμός

Penni Syggrou