Newsitamea.gr
Uncategorized

Άγιος Ναούμ ο Θεοφόρος και θαυματουργός:Εορτάζει σήμερα 23 Δεκεμβρίου

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ: Ο Άγιος Ναούμ υπήρξε συνεργάτης του Κυρίλλου και Μεθοδίου, τον 9ο αιώνα (842 μ.Χ.), στους αγώνες τους για τη διάδοση της χριστιανικής πίστης στη Βουλγαρία.

Και στο βαρύ αυτό έργο, όπου συνάντησαν μεγάλα εμπόδια και επικίνδυνες αντιστάσεις, η παρουσία του Ναούμ είχε μεγάλη επίδραση. Διότι στη δύναμη της διδασκαλίας του, πρόσθετε και την εντύπωση, που προκαλούσαν τα θαύματα που ενεργούσε με τη χάρη του Θεού.

Ο Ναούμ, επιστρέφοντας από τη Ρώμη, όπου πήγε στον τότε Πάπα Αδριανό, πέρασε και από τη Γερμανία, όπου υπήρχαν πολλές και διάφορες αιρέσεις. Και αφού κήρυξε και εκεί αγωνιζόμενος για την Ορθοδοξία, επανήλθε και πάλι στη Βουλγαρία. Εκεί, οργάνωσε μαζί με άλλους συναγωνιστές του, σώμα εσωτερικής ιεραποστολής και εργάστηκε θερμότατα για τη διάδοση του χριστιανισμού με τα κηρύγματά του και τις συνεχείς διδακτικές περιοδείες του.

Ο θάνατος τον βρήκε όρθιο, να κοπιάζει μέχρι τελευταίας του πνοής για τον ευσεβή σκοπό του.

Τιμάται από την εκκλησία μας στις 23 Δεκεμβρίου

 

ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΙΟΙ ΔΕΚΑ ΜΑΡΤΥΡΕΣ

Οι άγιοι Δέκα μάρτυρες μαρτύρησαν τον 3ο αιώνα μ.Χ., όταν αυτοκράτορας ήταν ο Δέκιος. Από αυτούς, οι μεν Θεόδουλος, Σατορνίνος, Εύπορος, Γελάσιος και Ευνικιανός, ήταν από τη Γορτυνία της Κρήτης.

Ο Ζωτικός, από την Κνωσό. Ο Αγαθόπους από το λιμένα Πανούρμου. Ο Βασιλειάδης (ή Βασιλείδης) από την Κυδωνιά. Ο Ευάρεστος και ο Μόβιος (ή Πόμπιος, ή Πόντιος) από το Ηράκλειο.

 

ekklisiaonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι άνθρωποι που τα θέλουν όλα και τα περιμένουν δωρεάν.

Βογιατζής Ηλίας

Στέρηση σε λίπη και υδατάνθρακες αυξάνουν τη θνησιμότητα

Efi Nika

Ο κανόνας των 20 δευτερολέπτων όλοι πρέπει να εφαρμόσουμε

Efi Nika