Newsitamea.gr
NEWS FEED ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Πέρδικα Θεσπρωτίας: Ο επίγειος παράδεισος της Ηπείρου-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ένα μέρος άγνωστο σε πολλούς, γνωστό σε λίγους και εκλεκτούς, είναι η Πέρδικα Θεσπρωτίας. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και ωραιότερα παραδοσιακά χωριά της βορειοδυτικής Ελλάδος. Ένας τόπος αναψυχής που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο την ηρεμία, την ξεκούραση, αλλά και τη διασκέδαση σε αποχρώσεις του γαλάζιου και του πράσινου και σε τιμές ιδιαίτερα προσιτές.

Το  μεγαλύτερο (ήδη πριν το 1944) γραφικό  και παραδοσιακό χωριό του  Ν. Θεσπρωτίας. Βρίσκεται ανάμεσα στα Σύβοτα και την Πάργα και από εδώ ατενίζει κανείς τους Παξούς και την Κέρκυρα.

Χτισμένη  σε λόφο, αρχικά είχε την ονομασία «Αρπίτσα» από μια Αραπίνα που είχε ως στόχο να εξισλαμίσει τους Χριστιανούς της περιοχής. Όμως, από το 1926, την ονόμασαν «Πέρδικα» λόγω του σχήματος που είχε το χωριό, αφού θύμιζε… ιπτάμενη πέρδικα.

Πέρδικα Θεσπρωτίας: Ο επίγειος παράδεισος της Ηπείρου

Πρόκειται για έναν τόπο προικισμένο που  ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη. Ένα πανέμορφο φυσικό μωσαϊκό αποτελούμενο από δάση, κάμπους, ποτάμια, γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά κι απέραντες παραλίες με άμμο ή βότσαλα.

Πέρδικα Θεσπρωτίας: Ο επίγειος παράδεισος της Ηπείρου

Στους πρόποδες του οικισμού της Πέρδικας βρίσκονται οι πεντακάθαρες παραλίες της που γοητεύουν τον ταξιδιώτη  με τα εξωτικά χρώματά τους: Αγία Παρασκευή, Αρίλλα, Καραβοστάσι, Μέγα Ντράφι, Πράπα Μάλι, Σοφά και Σταυρολιμένας.

Πέρδικα Θεσπρωτίας: Ο επίγειος παράδεισος της Ηπείρου

Οι  κάτοικοί της, γύρω στους 2.200, είναι  φιλήσυχοι, φιλόξενοι κι έτοιμοι  να σας τρατάρουν τις πιο  απολαυστικές γεύσεις κρέατος, αφού διαθέτουν εξαιρετικής ποιότητας  κρέας.

Πέρδικα Θεσπρωτίας: Ο επίγειος παράδεισος της Ηπείρου

Ωστόσο, όσοι θέλουν να πάρουν και μια γεύση  του παρελθόντος μπορούν να επισκεφθούν  το Διδυμόκαστρο (Δίδυμο Κάστρο) που είναι χτισμένο πάνω από το Καραβοστάσι. Όσοι, πάλι, θέλουν να περπατήσουν και να ζήσουν από κοντά τη μαγεία της φύσης, ας μην παραλείψουν να επισκεφθούν το Πάρκο Αναψυχής της Πέρδικας, το οποίο αποτελεί καταφύγιο για πέρδικες, κουνέλια, πάπιες, ελάφια, χελώνες, πέστροφες, στρουθοκαμήλους και άλλα πολλά…, στο θέαμα των οποίων μένει κανείς πραγματικά ‘’ενεός’’.

Πέρδικα Θεσπρωτίας: Ο επίγειος παράδεισος της Ηπείρου

«Το ταξιδεύειν αναγκαίον εστί»… γι’ αυτό η περιήγησή μας (στην Ήπειρο) συνεχίζεται…

ΠΗΓΗ: www.dinfo.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάγωσαν οι συγγενείς του νεκρού: Τους είπαν ότι πέθανε από καρκίνο, τον ξέθαψαν & τελικά αποδείχθηκε δολοφονία

Efi Nika

Έτσι και πας… χώρισες: Τα 2 «απαγορευμένα» ελληνικά νησιά για ζευγάρια, με το μεγαλύτερο ποσοστό χωρισμών – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Προσοχή: Φορτίζεις το κινητό σου στο αυτοκίνητο; Δεν υπάρχει χειρότερο λάθος, σοβαρός κίνδυνος

Efi Nika