Ο Τάσος Γαϊτάνης στην εκπομπή «Αταίριαστοι»

«Ο Σχεδιασμός της κυβέρνησης θα προχωρήσει, γιατί είναι ο μόνος σχεδιασμός που μπορεί να εξασφαλίζει τη διαχείριση του προβλήματος. Αντιλαμβανόμαστε την κόπωση των τοπικών κοινωνιών και το βάρος που έχουν σηκώσει οι ακρίτες μας όλα αυτά τα χρόνια, αλλά τα κλειστά κέντρα πρόκειται να γίνουν», τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΙ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι», σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στο Προσφυγικό.

Ο Εκπρόσωπός Τύπου του κόμματος σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των κατοίκων στη δημιουργία κλειστών κέντρων στα νησιά, ανέφερε ότι στις πρώτες εικόνες που βλέπουμε, δεν είναι πολύς ο κόσμος που βρίσκεται στο δρόμο και ελπίζουμε στο τέλος να επικρατήσει η σύνεση. Τόνισε ότι υπάρχει σχεδιασμός της κυβέρνησης, ο οποίος υλοποιείται και σε 3 έως 4 μήνες η κατάσταση στα νησιά θα είναι καλύτερη. Φρονεί ότι οι αντιδράσεις δεν θα συνεχιστούν. Έχει προηγηθεί εξαντλητικός διάλογος, από την κυβέρνηση, επί 2,5 μήνες για το ζήτημα.

Διευκρίνισε ότι οι νέες δομές θα βρίσκονται εκτός πόλης και τόνισε ότι το βράδυ θα είναι κλειστές. Δεν θα μπορούν να βγαίνουν έξω όσοι έχουν επιδείξει παραβατική συμπεριφορά και όσοι είναι προς επιστροφή. Τέλος ανέφερε ότι στις κλειστές δομές θα υπάρχουν υγειονομικές υπηρεσίες.

Συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε ενέργειες για την καλύτερη φύλαξη των συνόρων, άλλαξε το νόμο για το άσυλο και οι αιτήσεις εξετάζονται μέσα σε 24 ημέρες αντί για 3 χρόνια που ήταν μέχρι σήμερα, προσλαμβάνει συνοριοφύλακες, έγινε δωρεά σκαφών από την Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και διεθνοποιείται το πρόβλημα. Εξήγησε ότι μια άλλη διάσταση του προβλήματος είναι να βάλουμε την Ευρώπη να σηκώσει την ευθύνη που της αναλογεί. Το δεύτερο εξάμηνο του έτους η Γερμανία αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ και θα πρέπει να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για αλλαγή του τρόπου παροχής ασύλου.

Τέλος αναφορικά με τις επιστροφές τόνισε ότι εξαιτίας της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ, που ως κυβέρνηση απουσίαζε από την υπογραφή της Συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, δεν μπορεί να επιστραφούν στην Τουρκία, όσοι μετανάστες βρίσκονται στην ενδοχώρα. Οι επιστροφές πρέπει να γίνονται μόνο γι’ αυτούς που βρίσκονται στα νησιά. Αυτός είναι ένας βασικός λόγος για τον οποίο τα κλειστά κέντρα θα πρέπει να δημιουργηθούν στα νησιά. Κατέληξε λέγοντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει βάλει στόχο για περίπου 10.000 επιστροφές μέσα στο 2020.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο