Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ιταλία: Ελεύθερη από σήμερα η μετακίνηση των πολιτών

Offsite Team
- 03.06.2020

Ιταλία: Ελεύθερη από σήμερα η μετακίνηση των πολιτών

Thumbnail

Ελεύθερη γίνεται η μετακίνηση των Ιταλών σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ θα μπορούν να εισέρχονται πολίτες των χωρών της συνθήκης Σένγκεν και της Βρετανίας.

Στην επόμενη φάση άρσης των μέτρων κατά του κορονοϊού προχωρά η Ιταλία από σήμερα, Τετάρτη, επιτρέποντας την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών σε ολόκληρη τη χώρα καθώς και την είσοδο στην Ιταλία των ατόμων που προέρχονται από χώρες της συνθήκης Σένγκεν αλλά και από τη Μεγάλη Βρετανία.

Πρόκειται για το τρίτο στάδιο της επονομαζόμενης Φάσης 2, την οποία εφάρμοσε η κυβέρνηση στις 4 Μαΐου, όταν άρχισε η επαναλειτουργία των τομέων κατασκευής και παραγωγής.

Στις 18 Μαΐου, άρχισαν και πάλι τη λειτουργία τους τα κομμωτήρια και τα καταστήματα λιανικής, καθώς και τα μπαρ, και τα εστιατόρια.

Οι τελευταίοι από τους μεγάλους περιορισμούς ήταν η απαγόρευση στις μετακινήσεις μεταξύ των περιοχών της χώρας, καθώς και η μετακίνηση των πολιτών προς τα εξοχικά τους, εκτός βέβαια αν διέθεταν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Παρά την άρση στους περιορισμούς των μετακινήσεων ωστόσο, παραμένουν σε ισχύ οι απαγορεύσεις για μαζικές συναθροίσεις και οι δημόσιες εκδηλώσεις, ενώ από τις 15 Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους οι κινηματογράφοι και τα θέατρα.

Home