Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Υπ. Εργασίας: Ευελιξία στην εργασία και προστασία εργαζομένων

Offsite Team
- 18.03.2019

Υπ. Εργασίας: Ευελιξία στην εργασία και προστασία εργαζομένων

Thumbnail
Η Υπουργός Εργασίας συμμετείχε στη Σύνοδο του Συμβουλίου Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής της ΕΕ στις Βρυξέλλες

Μέτρα που να προσφέρουν ευελιξία στην εργασία αλλά και προστασία στους εργαζομένους, μείωση των ανισοτήτων και καταπολέμηση της περιθωριοποίησης και του κοινωνικού αποκλεισμού, ζήτησε η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου του Συμβουλίου Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, στις 15 Μαρτίου 2019.

 

Σημερινή ανακοίνωση αναφέρει ότι κατά τη Σύνοδο του Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε συζήτηση πολιτικής για το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο, όπου επικεντρώθηκε στις δράσεις στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων, προκειμένου να υπάρχει καλύτερη διασύνδεση μεταξύ των πολιτικών απασχόλησης και των πολιτικών κοινωνικής προστασίας.

 

Στο πλαίσιο αυτό, η Υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι με τις πολιτικές που ακολούθησε η Κυβέρνηση η ανεργία σημείωσε σημαντική μείωση στο 8%.

 

Επεσήμανε ότι ο στόχος μας θα πρέπει να είναι η ανάπτυξη μέτρων που να προσφέρουν από τη μια, ευελιξία στην εργασία και από την άλλη, προστασία στους εργαζομένους. Πρόσθεσε ότι η παροχή επαρκούς κοινωνικής κάλυψης και η πρόσβαση σε ποιοτικές κοινωνικές υπηρεσίες είναι ουσιώδους σημασίας και πρέπει να γίνεται με τρόπο που να στηρίζεται η απασχόληση των ευάλωτων ομάδων και να προωθείται η ισότητα, αξιοποιώντας όλο το εργατικό δυναμικό.

Μεγάλης σημασίας η ισότητα

Επεσήμανε ότι η ισότητα είναι πολύ μεγάλης σημασίας και πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες ώστε να εξαλειφθεί το χάσμα αμοιβών μεταξύ ανδρών και γυναικών και να ενισχυθεί η εκπροσώπηση γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων.  

Όπως αναφέρεται, οι Υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για τις κύριες πτυχές που θα καθορίσουν την κοινωνική διάσταση της Ευρώπης μετά το 2020. Η Υπουργός ανέφερε ότι οι κύριες πτυχές της μελλοντικής κοινωνικής διάστασης της Ευρώπης θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τις νέες πραγματικότητες στην αγορά εργασίας και να διασφαλίζουν την προστασία των εργαζομένων, σε συνθήκες αξιοπρεπούς εργασίας και σε ποιοτικές θέσεις εργασίας.  

Στόχος θα πρέπει να είναι η μείωση των ανισοτήτων, η δυνατότητα σε όλους να είναι μέρος της ανάπτυξης, καταπολεμώντας τον κίνδυνο περιθωριοποίησης και αποκλεισμού. Είναι πολύ σημαντικό να ενισχυθεί ο διάλογος με τους πολίτες για να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε αποτελέσματα σε τομείς που έχουν σημασία για τους πολίτες, είπε η κ. Αιμιλιανίδου.

Home