Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αδ. Κερύνεια σε Μητσοτάκη: Διακοπή διαλόγου για ΔΔΟ

Offsite Team
- 30.07.2019

Αδ. Κερύνεια σε Μητσοτάκη: Διακοπή διαλόγου για ΔΔΟ

Thumbnail
Επαναδιατύπωση στόχου στο Κυπριακό ζήτησε από τον Ελληνα Πρωθυπουργό η Αδούλωτη Κερύνεια

Το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια ανακοίνωσε ότι στη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη,  διατύπωσε τη θέση ότι επιβάλλεται επανεκτίμηση των διαδικασιών που ακολουθούνται στο Κυπριακό και επαναδιατύπωση στόχου.

 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του σωματείου οι θέσεις που εκφράστηκαν κατά τη συνάντηση παραδόθηκαν και γραπτώς σε υπόμνημα.  Σε αυτές, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται και η θέση ότι επιβάλλεται επανατοποθέτηση του Κυπριακού με αποκλειστικό στόχο, την αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας που είχε παραβιασθεί στην Κύπρο το 1974.

 

Το σωματείο στο υπόμνημα του διευκρινίζει ότι επιβάλλεται διακοπή του δικοινοτικού διαλόγου για λύση ΔΔΟ, ο οποίος απομακρύνει το Κυπριακό από την ουσία του, ως διεθνές θέμα στρατιωτικής εισβολής , κατοχής και παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το μετατρέπει σε μια απλή δικοινοτική διαφορά Ελλήνων και Τούρκων της Κύπρου και η ανάληψη διεθνούς διπλωματικής δράσης με στόχο τον τερματισμό της κατοχής με απομάκρυνση όλων των τουρκικών στρατευμάτων και των εποίκων χωρίς όρους περιορισμούς και χρονοδιαγράμματα, την αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, την αποκατάσταση της άσκησης  της κυριαρχίας και εξουσίας της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας  πάνω σε ολόκληρη την Κύπρο, την κατάργηση των συνθηκών εγκαθίδρυσης και εγγυήσεων.

 

Το σωματείο εκφράζει επίσης τη θέση ότι η Ελλάδα πρέπει να θωρακίσει τον ελληνισμό οικονομικά και στρατιωτικά. Προσθέτει ακόμα ότι οι εντεινόμενες τουρκικές στρατιωτικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και στο Αιγαίο, καθιστούν αντιληπτό πόσο χρήσιμο και ωφέλιμο ήταν το δόγμα του ενιαίου αμυντικού τόξου, Ελλάδας Κύπρου  και πόσο λανθασμένη ήταν η κατάργησή του.  Η αμυντική στρατιωτική ενίσχυση Ελλάδος και Κύπρου αποτελούν απαραίτητους πυλώνες αντιμετώπισης των τουρκικών απειλών, αναφέρει στο υπόμνημα το σωματείο.

Home