Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Οζερσάι: Υπάρχει μια κηδεία που κανείς δεν θέλει να κάνει

Offsite Team
- 27.11.2019

Οζερσάι: Υπάρχει μια κηδεία που κανείς δεν θέλει να κάνει

Thumbnail
Η ανάρτηση του Οζερσάι για την τριμερής στο Βερολίνο

Δίνουν το φιλί της ζωής σε μια διαδικασία που πέθανε, εδώ υπάρχει μια κηδεία που κανείς δεν θέλει να κάνει, αυτό είναι όλη η ιστορία, ανέφερε σε ανάρτησή του χθες ο Κουντρέτ Οζερσάι.

 

Σχολιάζοντας με επτά σημεία το αποτέλεσμα της συνάντησης στο Βερολίνο ο «υπεξ» Οζερσάι στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook είπε πως όπως μέχρι σήμερα πάει το ίδιο τρένο, στις ίδιες ράγες και στην ίδια διαδρομή όπως και σήμερα και δεν φτάνει πουθενά, έτσι και δεν θα φτάσει πουθενά αν κανείς δεν έχει το θάρρος να διορθώσει την ανωμαλία που υπάρχει.

 

Ως πρώτο σημείο των σχολίων του ο κ. Οζερσάι ανέφερε ότι το 2017 η διαδικασία κατέρρευσε, όπως και η ομοσπονδία, και οι συγκλίσεις του παρελθόντος και το κοινό ανακοινωθέν και το έγγραφο (πλαίσιο) Γκουτέρες. «Στην ανακοίνωση που έγινε στο Βερολίνο γίνονται οι ίδιοι αναφορές στα ίδια πράγματα και έγγραφα».

 

Το θέμα συνέχισε σε άλλο σημείο, δεν είναι να γράφεις το ένα μετά το άλλο έγγραφα, προτάσεις και έννοιες, αλλά το ότι όταν τα γράφουν αυτά οι πλευρές, δεν εννοούν, δεν καταλαβαίνουν το ίδιο πράγμα. «Δεν έχετε το ίδιο όραμα για το τί είναι συνεργασία. Δεν δημιουργείται ούτε κοινό όραμα για να μπορέσουν να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις. Από τον στόμα σας βγαίνει η ίδια πρόταση αλλά καταλαβαίνετε διαφορετικά πράγματα, περιμένετε διαφορετικά πράγματα. Αυτή είναι και η εικόνα που βγήκε από το Βερολίνο. Και για την ομοσπονδία και για την διζωνικότητα και για την πολιτική ισότητα και για την μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και για τον νέα συνεταιρισμό που θα δημιουργηθεί».

 

Η πολιτική ισότητα, συνέχεια, αναφέρθηκε από την δεκαετία του 90 αλλά τα ΗΕ δεν ικανοποίησαν το αίτημα της τ/κ πλευράς να περιληφθεί η μία θετική ψήφος, υποστηρίζοντας ότι παρά την δήλωση του Βερολίνου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μπορεί να συνεχίσει να δαιμονοποιεί την μία θετική ψήφο, όπως είχε πει κάποτε ο κ. Ακιντζί. Η διζωνικότητα, πρόσθεσε, αρχίζει και χάνεται ενώ αναφέρθηκε και στη μη αναγνώριση όπως είπε, του ότι πρέπει να υπάρξει ξεκάθαρη πλειοψηφία σε πληθυσμό και περιουσίες σε κάθε συνιστώσα πολιτεία.

 

Οι έννοιες και οι αρχές στη δήλωση του ΓΓ του ΟΗΕ υπήρχαν και στην έκθεσή του, δεν υπάρχει κάτι καινούργιο, σημείωσε.

 

Όσο δε αφορά τα περί της διαδικασίας, κατά τον κ. Οζερσάι επειδή δεν λέχθηκε ξεκάθαρα πώς θα είναι διαφορετική η διαδικασία αυτή τη φορά, η κάθε πλευρά θα μπορεί να κάνει τα δικά της σχόλια.  

Ο κ. Ακιντζί τα τελευταία δύο χρόνια λέει ότι η διαδικασία δεν θα είναι ανοικτού τέλους και θα έχει χρονοδιάγραμμα, είπε ο κ. Οζερσάι, διερωτώμενος εάν υπάρχει κάποιος που βλέπει στην δήλωση μια διαδικασία κλειστού τέλους, με ημερομηνία και χρονοδιάγραμμα.  

Είπε επίσης ότι οι όροι αναφοράς που θα επέτρεπαν να φανεί αν υπάρχει βάση και κοινό όραμα για ν’ αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, δεν έχουν συνομολογηθεί, η συνάντηση στο Βερολίνο έγινε χωρίς να υπάρχει συμφωνία εγγράφως και στην δήλωση του ΓΓ υπάρχει αναφορά ότι αυτή η προσπάθεια θα συνεχισθεί. Δηλαδή, λέει ο Κουντρέτ Οζερσάι με το ίδιο άτομο, την ίδια μεθοδολογία, θα γίνει προσπάθεια να συμφωνηθεί το ίδιο έγγραφο.  

Καταλήγοντας ο κ. Οζερσάι κάνει λόγο σε στείρα διαδικασία η οποία βρέθηκε μπροστά μας και στο Βερολίνο και δηλώνει ότι η «χώρα» αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και χωρίς να χάνει την προσοχή του θα συνεχίσει να υπηρετεί την ζωή, την διοίκηση και την παραγωγή.

ΚΥΠΕ

Home