Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αλλάζουν τα φανάρια στη Λευκωσία–Τι ώρες θα γίνονται οι εργασίες

Offsite Team
- 10.01.2020

Αλλάζουν τα φανάρια στη Λευκωσία–Τι ώρες θα γίνονται οι εργασίες

Thumbnail
Πρόγραμμα εργασιών αντικατάστασης πεπαλαιωμένου εξοπλισμού σηματοδότησης στην ευρύτερη περιοχή Λευκωσίας

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι από τις 23/9/2019 ξεκίνησαν οι εργασίες αντικατάστασης πεπαλαιωμένου εξοπλισμού σηματοδότησης από ιδιωτική εταιρεία, σε 69 φωτοελεγχόμενες συμβολές στην ευρύτερη περιοχή Λευκωσίας με νέου τύπου χαμηλής κατανάλωσης (Extra Low Voltage-ELV) λαμπτήρες LED, σύστημα καταμέτρησης εναπομείναντα χρόνου (pedestrian countdown) και σύστημα ζήτησης τύπου αφής για πεζούς. Το Έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου 5 μήνες.

Οι εργασίες πολιτικής μηχανικής και αντικατάστασης του εξοπλισμού σε κάθε φωτοελεγχόμενη συμβολή θα ολοκληρώνονται εντός μιας ημέρας. Κατά τη διάρκεια των εργασιών η κυκλοφορία στις συμβολές θα ελέγχεται από σύστημα προσωρινών φώτων τροχαίας ή θα γίνεται διαχείριση της κυκλοφορίας με τη βοήθεια της Αστυνομίας.

Την εβδομάδα 13/1/2020 – 17/1/2020 θα διεξάγονται εργασίες στις πιο κάτω συμβολές (οι εργασίες θα ολοκληρωθούν εντός μιας ημέρας στις πιο πάνω ημερομηνίες αναλόγως των καιρικών συνθηκών):

  • Λεωφ. Λάρνακος/Λόρδου Βύρωνος           (Δήμος Λευκωσίας)
  • Οδός Αγ. Γεωργίου/Λεωφ. Μακαρίου         (Δήμος Λακατάμειας)
  • Λεωφ. Αθαλάσσας/Πειραιώς/Κοραή           (Δήμος Στροβόλου)
  • Πλατεία Σολωμού/Οδός Κ. Παντελίδη         (Δήμος Λευκωσίας)

Οι εργασίες θα ξεκινούν καθημερινά μετά την πρωινή ώρα αιχμής και θα ολοκληρώνονται πριν την απογευματινή ώρα αιχμής, εκτός απροόπτου, περιορίζοντας την αναπόφευκτη διαταραχή της κυκλοφορίας στο ελάχιστο δυνατόν.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις οδηγίες της Αστυνομίας.

Home