Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Άλλες 2χιλ ταμπλέτες στο Υπ.Παιδείας για εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Offsite Team
- 03.04.2020

Άλλες 2χιλ ταμπλέτες στο Υπ.Παιδείας για εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Thumbnail
"Έχουμε καλύψει κάτι περισσότερο από τις μισές καταγεγραμμένες ανάγκες"

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου παρέλαβε, σήμερα στο Υπουργείο, 2.000 ψηφιακές συσκευές τύπου ταμπλέτας, οι οποίες αποτελούν δωρεά του Οργανισμού «Hope for Children», για να χρησιμοποιηθούν από μαθητές και μαθήτριες.

 

Με τις συσκευές αυτές καλύπτεται ακόμη ένα μέρος των αναγκών, όπως αυτές έχουν καταγραφεί το προηγούμενο διάστημα από έρευνα που έγινε, μέσω των διευθύνσεων και των εκπαιδευτικών, σε όλα τα σχολεία.

 

Ο Υπουργός, αφού ευχαρίστησε τον Οργανισμό «Hope for Children» μέσω της εκπροσώπου του Άντριας Αγκαστινιώτου, Αναπληρώτριας Διευθύντριας Ανθρωπιστικού Τομέα του Οργανισμού, η οποία παρευρέθηκε στην τελετή παράδοσης του εξοπλισμού, ανέφερε ότι οι ταμπλέτες θα φτάσουν σε παιδιά στη δημόσια εκπαίδευση που τις χρειάζονται για να μπορέσουν να ενταχθούν και να παρακολουθήσουν τα προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

 

Με αυτή την πρόσθετη δωρεά, επεσήμανε, «έχουμε καλύψει κάτι περισσότερο από τις μισές καταγεγραμμένες ανάγκες και στη συνέχεια, με άλλη δωρεά που έχει προσφερθεί στο Υπουργείο, πιστεύουμε ότι θα καλύψουμε το σύνολο των αναγκών που έχουν καταγραφεί».

Ευχαρίστησε το  “Hope for Children”,  λέγοντας πως με την χειρονομία αυτή δίνουμε την ελπίδα και τη δυνατότητα στα παιδιά που το χρειάζονται για να ενταχθούν αμέσως και να παρακολουθήσουν, ώστε να μην μείνουν πίσω.  

Ο στόχος του ΥΠΠΑΝ, τόνισε ο Υπουργός Παιδείας, από την πρώτη μέρα ήταν όλα τα παιδιά να μπορέσουν να επωφεληθούν από αυτό το πολύ μεγάλο εγχείρημα, το οποίο έχουμε αναλάβει.  

Υπάρχει ικανοποίηση, πρόσθεσε, γιατί καθημερινά, ολοένα και περισσότερο, οι εκπαιδευτικοί από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης προσφέρουν παιδαγωγική υποστήριξη.  

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι εκτός από τη διδασκαλία εξ αποστάσεως οι δυνατότητες αυτές της ηλεκτρονικής επικοινωνίας μας επιτρέπουν να στείλουμε στα παιδιά και άλλου είδους παιδαγωγικό υλικό και στους γονείς/κηδεμόνες να παρακολουθήσουν και όσο μπορούν να συνδράμουν αυτή την προσπάθεια.  

Κλείνοντας, ο Υπουργός διευκρίνισε ότι αυτές οι ταμπλέτες θα φτάσουν αμέσως στα σχολεία, τα οποία θα τις θέσουν στη διάθεση των παιδιών εκείνων που έχουν δηλώσει ότι δεν έχουν τα μέσα για να παρακολουθήσουν και στη συνέχεια, σημείωσε, θα διατίθενται διαρκώς σε παιδιά τα οποία χρειάζονται αυτή την υποστήριξη για να μπορούν να έχουν την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση.

Εξάλλου, σε ανακοίνωση το Hope for Children αναφέρει πως κάθε ενέργεια που πρόκειται να συμβάλει στην προσωπική και εκπαιδευτική ανάπτυξη των παιδιών είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η ευημερία τους αποτελεί στόχο των ανθρωπιστικών προγραμμάτων του Οργανισμού.

ΚΥΠΕ

Home