Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Βόμβα Δρ Αρτεμίου για μαζικές παράνομες στειρώσεις ζώων

του Έκτορα Γεωργίου
- 19.11.2019

Βόμβα Δρ Αρτεμίου για μαζικές παράνομες στειρώσεις ζώων

Thumbnail
Έκαναν πειραματόζωα τα αδέσποτα – Καταγγελία στην Αστυνομία

Σε πειραματόζωα έχει μετατρέψει τα αδέσποτα συγκεκριμένη φιλοζωική οργάνωση (εναντίον της οποίας εκκρεμούν και άλλα παράπονα), η οποία σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες στην Αστυνομία, προβαίνει σε μαζικές παράνομες στειρώσεις.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για επιστράτευση φοιτητών από τρίτες χώρες με σκοπό  την στείρωση αδέσποτων, παρότι η πραγματοποίηση εγχειρήσεων από μη εγγεγραμμένους κτηνιάτρους απαγορεύεται ρητώς από τη νομοθεσία και αποτελεί ποινικό αδίκημα.

«Στο βωμό της φιλοζωίας οι οργανώσεις φέρνουν φοιτητές κατά κύριο λόγο από το Ηνωμένο Βασίλειο για να πραγματοποιούν στειρώσεις σε αδέσποτα», ανέφερε σε δηλώσεις του στην Offsite o Πρόεδρος του Κτηνιατρικού Συμβουλίου Κύπρου, δρ Αντρέας Αρτεμίου. Καταγγέλλει μάλιστα ότι οι στειρώσεις πραγματοποιούνται σε υποστατικά που κάθε άλλο παρά χειρουργείο θυμίζουν, πάνω σε πλαστικά τραπέζια χωρίς οξυγόνο και χωρίς να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας για τα ζώα.

«Τα αδέσποτα δεν αποτελούν πειραματόζωα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αρτεμίου, σημειώνοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τέτοιες πρακτικές, καθώς μετά την επέμβαση θα πρέπει να γίνεται μετεγχειρητικός έλεγχος για τουλάχιστον 48 ώρες.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία, μόνο οι εγγεγραμμένοι κτηνίατροι που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο έχουν το δικαίωμα να προβαίνουν σε στειρώσεις ζώων σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Για το όλο θέμα, έχουν γίνει καταγγελίες τόσο  στην Αστυνομία, όσο και σε κτηνιατρικές υπηρεσίες στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η κυπριακή Αστυνομία εξετάζει στο παρόν στάδιο τις καταγγελίες και σύντομα αναμένεται να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Έκτορας Γεωργίου

Home