Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δεν διώκονται οι Μόρφου και Τριμιθούντος

Του Γιώργου Μιχαηλίδη
- 04.06.2020

Δεν διώκονται οι Μόρφου και Τριμιθούντος

Thumbnail
Απόφαση Γεν. Εισαγγελέα

Έκλεισε το θέμα που δημιουργήθηκε με τους δυο Μητροπολίτες Μόρφου Νεόφυτο και Τριμιθούντος Βαρνάβα σχετικά με την παραβίαση των διαταγμάτων Περί Λοιμοκάθαρσης με αφορμή την παρουσία πστών σε Ιερούς Ναούς κατά την ισχύ των περιοριστικών μέτρων.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για Ios <<<  

Σύμφωνα με πηγές από τη Νομική Υπηρεσία τόσο ο Μόρφου Νεόφυτος, όσο και ο Τριμιθούντος Βαρνάβας δεν θα οδηγηθούν στο Δικαστήριο και δεν θα τους ασκηθεί ποινική δίωξη. Ο Γενικός Εισαγγελέας αφού μελέτησε τους φακέλους που στάλησαν ενώπιόν του αποφάνθηκε ότι οι δυο Μητροπολίτες δεν παραβίασαν τα διατάγματα αφού εκ της θέσεώς τους μπορούσαν να βρίσκονται στους Ιερούς Ναούς. 

Ο Γενικός Εισαγγελέας όμως κλήθηκε να εξετάσει κατά πόσο με δηλώσεις τους ή με άλλο τρόπο διέγειραν άλλα πρόσωπα να παρανομήσουν, ήτοι να παρευρεθούν σε λειτουργία σε ναούς. Με βάση την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα δεν θα μπορούσε να αποδειχθεί κάτι τέτοιο ενώπιον του Δικαστηρίου.

«Κάποιοι να λογοδοτήσουν»

Η Offsite επικοινώνησε με την Μητρόπολη Τριμιθούντας όπου ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Ιωαννίδης χαρακτήρισε πολύ ευχάριστη την είδηση λέγοντας ότι «ήμασταν απόλυτα βέβαιοι για την απόφαση. Κάποιοι όμως πρέπει να λογοδοτήσουν για τους λιβέλλους που εκστόμησαν και την διαπόμπευση του Μητροπολίτη».

Σε μια άλλη εξέλιξη, δεν θα διωχθούν ποινικά αλλά θα καταβάλουν εξώδικα οι πιστοί που βρέθηκαν την περίοδο της καραντίνας σε εκκλησία στο χωριό Αβδελλερό, σε εκκλησιασμό στην Μονή Αγίου Γεωργίου Σπηλαίων στην Ερήμη  και σε Ιερό Ναό στη Λάρνακα. 

 

Home