Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δημ.Κερύνειας: Σκοπός η δημιουργία Γραφείου Ειρηνικής Επιστροφής

Offsite Team
- 19.11.2019

Δημ.Κερύνειας: Σκοπός η δημιουργία Γραφείου Ειρηνικής Επιστροφής

Thumbnail
Για την προετοιμασία της οριστικής και Ειρηνικής Επιστροφής, όποτε αυτή γίνει κατορθωτή στο μέλλον.

Τη δημιουργία Γραφείου Ειρηνικής Επιστροφής προγραμματίζει ο Δήμος Κερύνειας με σκοπό τον ολοκληρωτικό, άμεσο, επιστημονικό σχεδιασμό και στη συνέχεια την ανάληψη δράσεων για την προετοιμασία της οριστικής και Ειρηνικής Επιστροφής, όποτε αυτή γίνει κατορθωτή στο μέλλον.

 

Αυτό αναφέρθηκε κατά το 11ο Συμπόσιο Κερύνειας, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019 στη Λευκωσία, με τίτλο «Νόστιμον Ήμαρ - Ειρηνική Επιστροφή σε μια Ελεύθερη Κερύνεια μετά από μια συμφωνημένη και εγκεκριμένη από τον λαό λύση» με ομιλητές τους Σώτο Βοσκαρίδη, Ιωάννη Μάζη, Αχιλλέα Δημητριάδη, Στέλιο Πλάτη και Σίμο Αγγελίδη. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης ενώ το Συμπόσιο ήταν υπό την αιγίδα του.

 

Σε χαιρετισμό της Δημάρχου Κερύνειας Ρίτας Κωμοδίκη Ελισσαίου, τον οποίο ανέγνωσε η αντιδήμαρχος Μαρία Κουρούγιαννη, αναφέρθηκε ότι η δημιουργία του Γραφείου Ειρηνικής Επιστροφής θα γίνει με γνώμονα τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Διεθνές Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο, σε άμεση συνεργασία με το Δημοτικό Συμβούλιο και σε αρμονία με τις αποφάσεις του.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι απόψεις, προτάσεις, προβληματισμοί, διαπιστώσεις, και εισηγήσεις που κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια του Συμποσίου από τους ομιλητές και πολλούς συνέδρους, θα αξιολογηθούν το συντομότερο δυνατόν από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στο άμεσο μέλλον ο Δήμος Κερύνειας, με βάση τα επίσημα συμπεράσματα του Συμποσίου και άλλες σχετικές μελέτες τις οποίες διεξάγει, θα προχωρήσει με πλήρη διαφάνεια σε συγκεκριμένες εισηγήσεις για πρακτικές δράσεις προς τους άλλους κατεχόμενους Δήμους και σε όλες τις κατεχόμενες Κοινότητες και στη συνέχεια προς την πολιτική ηγεσία, σχετικά με τον αταλάντευτο στόχο της Ειρηνικής Επιστροφής όλων των εκτοπισμένων στα σπίτια και τις περιουσίες τους, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

Home