Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κατεχόμενα: Η κακοκαιρία έκλεισε και σχολεία

Offsite Team
- 08.01.2020

Κατεχόμενα: Η κακοκαιρία έκλεισε και σχολεία

Thumbnail
Άσχημα επηρεάζει τις κατεχόμενες περιοχές η κακοκαιρία

Σοβαρά προβλήματα σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο, κύριο και επαρχιακό, έχει προκαλέσει η έντονη βροχόπτωση και κακοκαιρία που επικρατεί από το πρωί στα κατεχόμενα, ενώ τα σχολεία δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης έκλεισε από τις 12 το μεσημέρι σήμερα και αύριο κηρύχθηκε σχολική αργία.

 

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, πολλές περιοχές έχουν πλημμυρίσει, όπως η βιομηχανική περιοχή Λευκωσίας. και η πρόσβαση προς το «κρατικό» νοσοκομείο Λευκωσίας είναι αδύνατη, αφού ο δρόμος μπροστά πλημμύρισε. Μεγάλες είναι οι ζημιές στη βιομηχανική περιοχή Λευκωσίας με τις τ/κ ιστοσελίδες να μεταδίδουν φωτογραφίες από αυτοκίνητα που επιπλέουν ή έχουν μετακινηθεί από τα νερά ενώ έχουν πλημμυρίσει και κάποιες εγκαταστάσεις. Έχει επίσης πλημμυρίσει μεγάλο μέρος του περιφερειακού δρόμου στην κατεχόμενη Λευκωσία, προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος.

 

Η «μετεωρολογική υπηρεσία» ανακοίνωσε ότι οι έντονες βροχοπτώσεις, καταιγίδες και δυνατοί άνεμοι θα συνεχιστούν και αύριο μέχρι τα μεσάνυχτα. Λόγω της μεγάλης ποσότητας βροχής που έχει δεχθεί η γη και της υπερχείλισης πολλών ποταμών, η «μετεωρολογική» προειδοποίησε για περισσότερες πλημμύρες δρόμων και περιοχών κοντά σε ρέματα, παγετό και κεραυνούς.

 

Όπως έχει ανακοινωθεί στα κατεχόμενα, κλειστοί είναι οι δρόμοι Μόρφου – Αγκολεμί ενώ πολλές περιοχές κοντά στο φράγμα της Μόρφου που ξεχείλισε έχουν πλημμυρίσει προκαλώντας πρόβλημα στο οδικό δίκτυο της περιοχής. Πλημμυρισμένος ανά διαστήματα είναι και ο δρόμος της Λαπήθου όπου βρίσκονται ξενοδοχειακές μονάδες.  

Επικίνδυνοι λόγω ολισθηρότητας και κατολισθήσεων είναι και ο δρόμος Βουνό, Δικώμου, Μπογάζι. Από Κερύνεια προς Κυθρέα, ο ορεινός δρόμος είναι επίσης επικίνδυνος και συστήνεται η μη χρήση του.  

Οι κύριοι δρόμοι Λευκωσίας – Κερύνειας και Λευκωσίας – Αμμοχώστου αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα καθώς ποσότητες νερού έχουν συγκεντρωθεί σε μεγάλα τμήματα του δρόμου. Στο δρόμο Λευκωσίας – Κερύνειας υπάρχουν και πέτρες που πέφτουν από τα βουνά. Περιορισμένη είναι και η ορατότητα στους δύο δρόμους.  

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολίτες ανεβάζουν συνεχώς φωτογραφίες και βίντεο από πλημμυρισμένες περιοχές και την κατάσταση στους δρόμους. Το απόγευμα στις 6 είναι προγραμματισμένη εκδήλωση διαμαρτυρίας για την κατάσταση του οδικού δικτύου και ενάντια στις αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας, σε κεντρικό σημείο της κατεχόμενης Λευκωσίας.  

Η εκδήλωση οργανώθηκε από μια ομάδα στο Facebook που μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει στην ακύρωσή της λόγω των καιρικών συνθηκών. Αντιθέτως, έχει βγει το σύνθημα «πάρε την ομπρέλα σου κι έλα».

ΚΥΠΕ

Home