Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Λεμεσός:Παραπλάνηση τελικά η «μεθυσμένη» διπλή κίτρινη γραμμή...

Άντρη Θρασυβούλου
- 21.11.2019

Λεμεσός:Παραπλάνηση τελικά η «μεθυσμένη» διπλή κίτρινη γραμμή...

Thumbnail
Δεν ξαναχτύπησε η Λεμεσός με γραμμή σε στυλ... ποδηλατόδρομου

Αποσπασματικό και παραπλανητικό χαρακτηρίζει τον ντόρο που έγινε από Κύπριους χρήστες των social media αλλά και από δημοσιεύματα διαδικτυακών μέσων με αντικείμενο μια φωτογραφία η οποία απεικόνιζε διπλή κίτρινη γραμμή στη Λεμεσό, o Eπαρχιακός Μηχανικός του Τμήματος Δημοσίων Έργων, Θράσος Αφάμης.

Επικοινωνήσαμε με τον κ. Αφάμη ο οποίος σε έντονο ύφος τόνισε ότι δεν έγινε κανένα λάθος στη συγκεκριμένη περίπτωση η οποία αφορά διπλή κίτρινη γραμμή σε δρόμο της Αγίας Φύλας.

«Εμείς σαν Τμήμα Δημοσίων Έργων προχωρούμε σε συντήρηση και επαναβαφή της υφιστάμενης οριζόντιας σήμανσης του δρόμου. Μέσα στα πλαίσια αυτής της εργασίας περιλήφθηκε και η οδός 1ης Απριλίου στην Αγία Φύλα. Η σήμανση που βλέπετε που δεν έχει ολοκληρωθεί είναι στη συγκεκριμένη θέση εδώ και αρκετά χρόνια και ουσιαστικά καθορίζει τα όρια των λωρίδων διακίνησης σε κάθε κατεύθυνση. Η φωτογραφία ήταν αποσπασματική αλλά και παραπλανητική διότι δεν καταδεικνύει ότι το τμήμα του συγκεκριμένου δρόμου και της συμβολής του με την οδό Φιλόσοφου Λαπίθη στο σύνολο της. Πέραν τούτου έχει γίνει κίτρινη διαγράμμιση μεταξύ της διπλής γραμμής και του πεζοδρομίου που έχει ήδη γίνει την Τρίτη. Δεν είναι διόρθωση. Και τέτοια διευθέτηση με τέτοια διαγράμμιση υπάρχει και σε άλλα σημεία του ίδιου δρόμου. Το διαγώνιο που βλέπετε στην πρώτη φωτογραφία είναι από την πάροδο. Δεν έχει γίνει τίποτα επί σκοπού. Το πεζοδρόμιο είναι πιο έξω από τις λωρίδες διακίνησης», εξηγεί ο ίδιος.

p

Συγκεκριμένα η φωτογραφία η οποία δημοσιεύθηκε και σε διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης (η πιο πάνω), είχε σχόλιο- λεζάντα το εξής: «οι υπάλληλοι, που ανέλαβαν τον σχεδιασμό της διπλής κίτρινης γραμμής σε δρόμο της Αγίας Φύλας, αποφάσισαν να ακολουθήσουν το ίδιο μοτίβο το οποίο χρησιμοποίησαν στον κόκκινο ποδηλατόδρομο, σχεδιάζοντας την κίτρινη γραμμή πάνω από την μπάρα της εισόδου χώρου στάθμευσης».

Ωστόσο οι φωτογραφίες από την κίτρινη διαγράμμιση που έγινε την Τρίτη φανερώνουν πως όντως τα πράγματα είναι αλλιώς απ' ότι δείχνει η πρώτη παραπλανητική φωτογραφία: 

φ

 

a

Πόρισμα για τους ''μεθυσμένους'' ποδηλατόδρομους

Την ίδια ώρα, το πόρισμα ερευνώντα λειτουργού που όρισε ο Δήμος Λεμεσού σχετικά με το θέμα που είχε προκύψει με τους υπό κατασκευή ποδηλατόδρομους στην πόλη χωρίς καμία λογική συνοχή, είναι έτοιμο και παραλήφθηκε από τον Δήμαρχο. Πρόκειται για πόρισμα 38 σελίδων και εκ πρώτης όψεως εντοπίζονται σοβαρές παραλείψεις και λάθη.Μάλιστα, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδη, έχει ζητήσει νομική συμβουλή για το ενδεχόμενο διατύπωσης κατηγοριών εναντίον δημοτικών υπαλλήλων.

Home