Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ναυαγοσώστες: Επικίνδυνοι πύργοι και συνθήκες ερασίας

Offsite Team
- 24.10.2019

Ναυαγοσώστες: Επικίνδυνοι πύργοι και συνθήκες ερασίας

Thumbnail
Τι αναφέρει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ναυαγοσωστών

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα με τους δυνατούς άνεμους και τις έντονες βροχοπτώσεις, που πλήττουν τη Λεμεσό, ανέδειξαν ξανά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ναυαγοσώστες, τα οποία σχετίζονται με  την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει ναυαγοσωστικοί πύργοι.

 

Όπως αναφέρει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ναυαγοσωστών, ιδιαίτερα προβλήματα παρουσιάζουν οι πέντε ναυαγοσωστικοί πύργοι, στα όρια του Δήμου Λεμεσού, με αποτέλεσμα  οι ναυαγοσώστες να είναι εκτεθειμένοι, αφενός το χειμώνα, στη βροχή και στους ανέμους και αφετέρου το καλοκαίρι, στον ήλιο.

 

Ο Σύνδεσμος κάνει ακόμη λόγο για κίνδυνο ηλεκτροπληξίας, αφού όπως παρουσιάζει σε σχετικά βίντεο που ανάρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το νερό της βροχής εισέρχεται από τα σπασμένα παράθυρα στο εσωτερικό των πύργων, βρέχοντας κουτιά προστασίας ηλεκτρικού πίνακα.

 

"Καλούμε άμεσα το Δήμο Λεμεσού, ο οποίος είναι ο άμεσα υπεύθυνος, όπως αντικαταστήσει τις υφιστάμενες παράγκες με σωστούς Ναυαγοσωστικούς Πύργους, οι οποίοι να είναι λειτουργικοί και να προστατεύουν από βροχές και άνεμο", συμπληρώνει ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ναυαγοσωστών.  

Υποδεικνύει, τέλος, πως υπάρχει σχετικό κονδύλι, από το Υφυπουργείο Τουρισμού, το οποίο θα πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Δήμος.

ΚΥΠΕ

Home