Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Οι δρόμοι που «ταλαιπωρούν» και θα αλλάξουν την Λευκωσία

Offsite Team
- 20.09.2019

Οι δρόμοι που «ταλαιπωρούν» και θα αλλάξουν την Λευκωσία

Thumbnail
Τι θα γίνει με την Λεωφόρο Κέννεντυ

Ο κακός χαμός έχει ξεσπάσει την τελευταία βδομάδα από πλευράς κόσμου για τα βελτιωτικά έργα στην πρωτεύουσα.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις για ατέλειωτες ουρές από κίνηση, με τον εκνευρισμό να κυριεύει καθημερινά τους οδηγούς, ωστόσο τα έργα έχουν ως στόχο εκσυγχρονισμό και την καλύτερη λειτουργία του οδικού δικτύου.

Ανάπλαση Λεωφόρου Κυριάκου Μάτση

Το έργο αφορά την πλήρη Ανάπλαση της Λεωφόρου Κυριάκου Μάτση, από το ύψος της οδού Σάμου - Σπύρου Λάμπρου στα βόρεια, μέχρι τον κυκλικό κόμβο του Προεδρικού Μεγάρου στα νότια, μήκους 850μ. και συνολικού εμβαδού ανάπλασης 13500τμ.

Συγκεκριμένα, το έργο περιλαμβάνει κατασκευή νέου οδοστρώματος, δημιουργία νέων πεζοδρομίων, κατασκευή δύο νέων διαβάσεων πεζών, όπως επίσης εγκατάσταση νέου οδικού Φωτισμού (LED).

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα €2.600.000 και θα οι εργασίες θα διαρκέσουν 15 μήνες.

1

Αναβάθμιση Λεωφόρου Καλλιπόλεως

Η Ανάπλαση της Λεωφόρου θα περιλαμβάνει μονοδρόμηση της τροχαίας κίνησης από τα φώτα τροχαίας στη συμβολή της Λεωφόρου Στασίνου με την οδό Ευγενείας και Αντωνίου Θεοδότου, με κατεύθυνση προς τη συμβολή της Λεωφόρου Καλλιπόλεως με τη Λεωφόρο Μακαρίου.

Μεταξύ άλλων θα κατασκευαστούν νέα πεζοδρόμια, θα εγκατασταθεί νέος οδικός φωτισμός (LED), επίσης θα υπάρχουν θέσεις ποδηλατοστασίων, ενώ θα γίνει τοποθέτηση περιοριστικών πασσάλων για παρεμπόδιση στάθμευσης στα πεζοδρόμια.

Για το έργο έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση ύψους 5.250.000€  από τον άξονα των μεταφορών του ΥΜΕΕ.

Όσο αφορά την ολοκλήρωση του έργου αυτή θα γίνει σε 2 μήνες περίπου.

2

Ανάπλαση του Εμπορικού Τριγώνου Μακαρίου - Στασικράτους - Ευαγόρου

Το έργο συγκεκριμένα περιλαμβάνει, τροποποίηση της κυκλοφοριακής διαρρύθμισης, βιοκλιματικό αστικό σχεδιασμό με εκτεταμένη φύτευση δεντροστοιχιών όπως επίσης και επανασχεδιασμό του υπαίθριου χώρου και την εγκατάσταση νέου οδικού εξοπλισμού, για τη σωστή οργάνωση και τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων.

Το έργο θα δεξαχθεί σε 3 φάσεις: Φάση Α – Ανάπλαση των οδών Στασικράτους, Μνασιάδου (τμήμα), Πριγκιπίσσης Ντε Τύρας και Θεοφάνους Θεοδότου. Φάση Β – Ανάπλαση της Λεωφόρου Μακαρίου Γ’ και παρόδων

Φάση Γ – Ανάπλαση της Λεωφόρου Ευαγόρου

Αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου 2020, και ο προϋπολογισμός για την κατασκευή της Φάσης Α΄ ανέρχεται σε €8,000,000

3

4

Λεωφόρος Ομήρου

Σε εξέλιξη βρίσκεται και το έργο στην Λεωφόρο Ομήρου όπου θα κατασκευαστεί χώρος στάθμευσης.

Το έργο που αφορά την κατασκευή διώροφου υπόγειου υποστηρικτικού χώρου στάθμευσης για 160 οχήματα, κοστίζει 5.137.000 εκ. ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τέλη Δεκεμβρίου 2019.

5

Λεωφορος Κέννεντυ

Η Offsite επικοινώνησε με αρμόδιο του Δήμου Λευκωσίας, όπου μας ξεκαθάρισε κατηγορηματικά ότι η Λεωφορος Κέννεντυ δεν πρόκειται να κλείσει για κανένα λόγο. 

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, στην εν λόγω Λεωφόρο θα πραγματοποιηθούν βελτιωτικά έργα στα πεζοδρόμια τους επόμενους μήνες. Αυτό το διάστημα ο Δήμος είναι σε συζητήσεις για την προσφορές όπως μας λέχθηκε από τον Δήμο.

Home