Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πρωτοσέλιδα σήμερα: Τύπος και Online

Offsite Team
- 08.08.2020

Πρωτοσέλιδα σήμερα: Τύπος και Online

Thumbnail
Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 08/08/2020

Ο απόηχος της συμφωνίας Ελλάδας-Αιγύπτου για μερική οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών είναι το κύριο θέμα σε όλα σχεδόν τα πρωτοσέλιδα του Τύπου σήμερα. Προβάλλονται επίσης η κατάσταση στο Λίβανο και η οργή του λαού, η απόφαση για διατάγματα για τις χρεώσεις τραπεζών, η ανταλλαγή υπόπτων για φόνους μεταξύ των δύο πλευρών μέσω της τεχνικής επιτροπής για την εγκληματικότητα, η κατάσταση με την πανδημία και τα οδικά έργα σε συγκεκριμένες οδούς στη Λευκωσία.

BRIEF: Τα κύρια θέματα σήμερα του ηλεκτρονικού πολιτικο-οικονομικού πόρταλ Brief είναι:

1/ Το πριν & το μετά των 6 έργων που άλλαξαν την Λευκωσία (ΦΩΤΟΣ)

2/ Brief Debate: Ποιος ευθύνεται για την αναζωπύρωση της πανδημίας;

3/ Ranking: Οι 21 πλουσιότεροι ηθοποιοί στον κόσμο το 2020

4/ Who is Who: Ανδρέας Κωνσταντίνου - Δήμαρχος Αγλαντζιάς

 

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Πανηγυρίζει η Ελλάδα, οργισμένος ο Ερντογάν» και γράφει ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ μιλά για μεγάλη επιτυχία με την τμηματική οριοθέτηση, ενώ ο Ερντογάν αναφέρεται σε γεωτρήσεις. Αλλού αναφορά γίνεται στην κατάσταση στη Βηρυτό με τις ελπίδες να εξανεμίζονται για ανεύρεση επιζώντων. Η «Α» επίσης αναφέρει ότι έγινε ανταλλαγή δύο υπόπτων για φόνους μεταξύ των δύο πλευρών.

OFFSITE: Τα κύρια θέμα σήμερα του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού πόρταλ Offsite είναι:

1/  Δημ.Μεταφορές: Τα σενάρια και «ντέρμπι» προσφορών για 3 επαρχίες

2/ Μάστιγα τα εργατικά ατυχήματα / Λαμβάνουν στοχευμένα μέτρα

3/ ΑΚΕΛ Πάφου: Φεύγει ο Φακοντής και ανοίγει ο δρόμος για την έδρα

4/ ΒΓΗΚΑΝ ΟΦΣΑΙΝΤ: Έτσι πάνε στην ΔΗΠΑ οι πέντε

 

«Η Ελλάδα δείχνει τον δρόμο της μετριοπάθειας» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που γράφει πως στέλνει μήνυμα η Ελλάδα προς την Τουρκία για συμφωνία ή παραπομπή στη Χάγη. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε απόφαση του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου για απαλλαγή εγγυητή επειδή ο πιστωτής δεν τον ενημέρωσε εγκαίρως ότι ο πρωτοφειλέτης δεν ήταν συνεπής. Επίσης αναφορά γίνεται στα οδικά έργα στη Λευκωσία με κλειστούς δρόμους.  

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο στο κύριό του θέμα «Απαντά με νέες γεωτρήσεις» γράφει πως επικρατεί εκνευρισμός στην Άγκυρα από τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου με τον Ερντογάν να στήνει σκηνικό νέας έντασης στην ανατολική Μεσόγειο. Αλλού αναφορά γίνεται στις προσπάθειες των Κυπρίων διασωστών στο σημείο μηδέν στη Βηρυτό και στην κατάσταση που επικρατεί στην πρωτεύουσα του Λιβάνου. Ο «Φ» γράφει ακόμη πως το ΥΠΟΙΚ δαπάνησε 30.000 ευρώ για απολύμανση του Υπουργείου για τον κορωνοϊό ενώ αγοράστηκαν και θερμόμετρα, σαπουνοθήκες, αντισηπτικά και φορητοί υπολογιστές για τηλεργασία.

«Θετικό πρόσημο στη συμφωνία με την Αίγυπτο» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» που γράφει πως θετικά αποτιμούν οι κυπριακές πολιτικές δυνάμεις και η Κυβέρνηση τη συμφωνία, ενώ ο Ερντογάν μιλά για συμφωνία χωρίς νομική ισχύ. Αλλού αναφέρει ότι γέμισαν οργή του λαού οι δρόμοι της Βηρυτού μετά την καταστροφική έκρηξη. Η «Χ» προβάλλει επίσης την κατάσταση με τον κορωνοϊό και την ανησυχία για τις μεγάλες συναθροίσεις.  

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Zήλος της Αστυνομίας για τους ‘μικρούς’» και γράφει πως οι μικρές επιχειρήσεις χαρακτηρίζουν εξοντωτικά τα πρόστιμα για τη μη χρήση μάσκας και αντιδρούν. Αλλού αναφορά γίνεται στο κύμα αλληλεγγύης προς το λαό του Λιβάνου και στην έκκληση του ΠτΔ να βοηθήσει. Επίσης προβάλλεται η επίδειξη που έγινε χθες για τα νέα λεωφορεία και τα συστήματα ασφαλείας τους μετά τα διάφορα περιστατικά με ατυχήματα.

(ΚΥΠΕ)

Home