Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Συλλούρης: Κράτος πρέπει να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας

Offsite Team
- 18.04.2019

Συλλούρης: Κράτος πρέπει να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας

Thumbnail
Στόχος του κράτους πρέπει να είναι η προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών υγείας, είπε ο Πρόεδρος της Βουλής

Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης είπε την Πέμπτη, ότι ο κατ΄ εξοχήν στόχος του κράτους πρέπει να είναι η προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών υγείας σε όλους τους πολίτες για όλη τη διάρκεια της ζωής τους, διασφαλίζοντας ένα ανθρωποκεντρικό σύστημα υγείας, που να ενισχύει παράλληλα την κοινωνική προσφορά, ισότιμα προς όλους τους πολίτες, όπως πρεσβεύει και η Εθνική Στρατηγική του Υπουργείου Υγείας.

 

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση που διοργάνωσε η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ), για την Ευρωπαϊκή Ημέρα για τα Δικαιώματα των Ασθενών, ο κ. Συλλούρης πρόσθεσε πως η Βουλή των Αντιπροσώπων, δια του θεσμικού της ρόλου, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, μέσω νομοθεσιών και αυτεπάγγελτων θεμάτων, να προασπίσει τα δικαιώματα των ασθενών και κυρίως να συμβάλει σε μια συλλογική προσπάθεια για καθιέρωση ενός βιώσιμου και αναβαθμισμένου συστήματος υγείας στον τόπο.

Περαιτέρω ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι ο τομέας της υγείας αποτελεί έναν εκ των βασικότερων πυλώνων μιας χώρας, για αυτό και θα πρέπει να συνεχιστούν και να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες για την ενίσχυση και βελτίωσή του, με τη συνδρομή κάθε εμπλεκόμενου φορέα.

 

Αναφερόμενος στη δράση της ΠΟΣΠΦ, ο κ. Συλλούρης είπε ότι η Ομοσπονδία εργάζεται με πρωταρχικό στόχο τη διασφάλιση υψηλής ποιότητας υγειονομικής περίθαλψης για τους πολίτες και θέτει ως όραμά της την ενίσχυση της φωνής των ασθενών, μέσω δράσεων νομικής υποστήριξης, οικονομικής ενίσχυσης, εκστρατειών αφύπνισης και ενημέρωσης και άλλων δράσεων.

Home