Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ξεμείνατε στη Λευκωσία εν μέσω καλοκαιριού; Τι μπορείτε να κάνετε

Της Αγάθης Χατζηκωστή
- 15.08.2019

Ξεμείνατε στη Λευκωσία εν μέσω καλοκαιριού; Τι μπορείτε να κάνετε

Thumbnail
Οδηγός επιβίωσης για τον Αύγουστο στη Λευκωσία

Ο Αύγουστος είναι ο μήνας των διακοπών και της ξεκούρασης. Οι πόλεις αδειάζουν και όλοι ζητούν μια ανάσα δροσιάς και ξεκούρασης στις παράλιες περιοχές. Αρκετοί όμως είναι και αυτοί που πιθανόν ξεμείναν στη Λευκωσία. Ησυχία, γαλήνη και … δροσιά μπορείς να βρεις ακόμη και στην άδεια πρωτεύουσα, εξάλλου ποιος είπε όμως ότι δε θα περάσεις εξίσου καλά!; Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε όλα αυτά που θα σε “δροσίσουν” στη Λευκωσία τον πιο νεκρό μήνα του χρόνου, τον Αύγουστο! 

Επίσκεψη σε πισίνα

1

Μπορεί στη Λευκωσία να μην έχουμε θάλασσα, έχουμε όμως πισίνες! Και είναι αρκετές. Ανάσα δροσιάς σαν να είσαι διακοπές μπορείς να βρεις στις πισίνες της πρωτεύουσας αποφεύγοντας έτσι τις μεγάλες αποστάσεις και τα πολλά χιλιόμετρα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να φορέσεις το μαγιό σου, να πάρεις πετσέτα και αντηλιακό και να ανακαλύψεις την ξεγνοιασιά της πόλης. Δες πιο κάτω ΕΔΩ τους 10 «δροσερούς» προορισμούς που μπορείς να επισκεφθείς στη Λευκωσία, όπως  και τι προσφέρει ο κάθε ένας από αυτούς.

Βόλτα στο πάρκο 

2

Στη Λευκωσία εκτός από τις πισίνες, υπάρχουν και μικρές οάσεις που θα σου χαρίσουν δροσιά στην καρδιά της πόλης. Αυτές δεν είναι άλλες από τα πάρκα. Πεζοπορία, ποδηλασία, πικ-νικ ή ακόμα και για ένα απλό καφέ είναι μερικές ιδέες που μπορείς να υλοποιήσεις κατά την καλοκαιρινή σου επίσκεψη στο πάρκο. Επιπλέον, αυτό που πρέπει να έχεις κατά νου είναι η ανάσα οξυγόνου που θα πάρεις από την κουραστική ζωή της πόλης, αφού η πυκνή βλάστηση και ο πράσινος παράδεισος που θα σου προσφέρουν είναι η καλύτερη διαφυγή που μπορείς να έχεις έστω και για λίγο. Το πάρκο Ακρόπολης, το πάρκο Αθαλάσσας, το πάρκο Ακαδημίας Αγλαντζιάς και ο Δημοτικός Κήπος Λευκωσίας είναι μερικές από τις επιλογές σου. 

Θερινό σινεμά 

3

Τι καλύτερο από μια ταινία κάτω από τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό; Στη Λευκωσία τα τελευταία χρόνια ανακαλύψαμε τη μαγεία του θερινού σινεμά, την απόλαυση του να βλέπεις ωραίες ταινίες σε υπαίθριο χώρο, κάτω από το φως των αστεριών και τους ήχους της φύσης. Ρομαντικές κομεντί, ταινίες δράσεις και παλιός, κλασικός κινηματογράφος θα σου κρατήσουν συντροφιά τα βράδια του Αυγούστου σε ένα από τα θερινά σινεμά της πρωτεύουσας: τον Κινηματογράφο Κωνστάντια, το θερινό σινεμά της Παραμυθούπολης ή τις βραδιές που οργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου

Μια μέρα στο Mall

3

Τα ψώνια είναι πάντα μια καλή ιδέα, ιδιαίτερα σε περίοδο εκπτώσεων! Αλλά όχι μόνο! Η επιλογή των Mall της Λευκωσίας εκτός από τα δεκάδες καταστήματα όλων των ειδών σου δίνουν και την ευκαιρία να πιεις καφέ, να φας σε κάποιο εστιατόριο, να πας σινεμά ή ακόμα και για ποτό! Εκτός αυτών με την επίσκεψη σου εκεί θα αποφύγεις και τη ζέστη της πόλης! Στη Λευκωσία οι επιλογές σου είναι τρεις: Mall of Cyprus, Nicosia Mall, Mall of Egkomi, εσύ επιλέγεις!  

Λευκωσία - Η παλιά πόλη

4

Η κλασική επιλογή της παλιάς Λευκωσίας πάντα μένει ζωντανή! Ίσως όχι κατά τις πρωινές και απογευματινές ώρες λόγω ζέστης, παρόλα αυτά το βράδυ αποτελεί μια από τις καλύτερες ιδέες. Φαγητό, ποτό, καφές, παγωτό, βόλτα ή διασκέδαση με μουσική. Η ανάπτυξη του κέντρου της παλιάς Λευκωσίας τα τελευταία χρόνια δίνει στο κοινό προτάσεις για όλα τα γούστα. Δεν έχεις παρά να εξερευνήσεις τους θησαυρούς της νυχτερινής ζωής της! ΕΔΩ καταγράψαμε μια λίστα με τα εστιατόρια, μπαρ, μουσικές σκηνές και θεατρικούς χώρους που βρίσκονται στην περιοχή της Πύλης Αμμοχώστου για τους λάτρεις κάθε είδους. 

Home